• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Brokkencoureur Leclerc scheurt met een hand door bocht

  Charles Leclerc snijdt bocht aan

  Met zijn linker stuurt hij in, met zijn rechter houdt hij zijn spiegel vast.

  Charles Leclerc heeft een van de meest legendarische bochten in de Formule 1 aangesneden met een hand. Dat moest wel, want na een duel met Max Verstappen ging de linkerspiegel van zijn Ferrari net niet vliegen in de 130R-bocht tijdens de Grote Prijs van Japan.

  De stuurmanskunst van Charles Leclerc op Suzuka:

  Verstappen uit de race getikt

  Charles Leclerc (Ferrari) reed vanochtend geen feilloos parcours op het circuit van Suzuka. Al in de eerste bocht tikte hij zijn generatiegenoot Max Verstappen (Red Bull) aan. Voor de Nederlander was de race meteen afgelopen, Leclerc moest met een zwaar beschadigde auto voort.

   

  De stukken waaiden van zijn Ferrari. Vraag het maar aan Lewis Hamilton. De WK-leider verloor een spiegel toen een Ferrari-onderdeel tegen zijn Mercedes aankletste. De wedstrijdleiding bestrafte Leclerc met 15 seconden en een boete van 25.000 euro.

   

  "Mijn fout", gaf Leclerc achteraf toe. "Dit heeft niks met racen te maken", brieste Verstappen.