Hazard: "Nu winnen is leuk, maar winnen op het EK is het belangrijkste"

  Hazard lag met een heerlijke assist aan de basis van de 0-2.

  De Rode Duivels hebben in Kazachstan geschiedenis geschreven met hun achtste overwinning op een rij. Al lagen ze daar zelf niet echt wakker van. "We willen gewoon onze wedstrijden winnen", zegt Thibaut Courtois.

  Courtois: "In Rusland zal het veel moeilijker zijn"

  Het EK-ticket mag dan al op zak zijn, voor Thibaut Courtois blijft winnen belangrijk. "Als we groepswinnaar worden, kunnen we misschien die groep in Bakoe vermijden en misschien dichter bij huis spelen op het EK. Het is al jammer genoeg dat we niet in België kunnen beginnen." 

   

  Met hun 8e overwinning op rij zetten de Rode Duivels een record neer. "Ik wist niet dat dat een record was. Daar zijn we niet mee bezig. We willen gewoon onze match winnen. Vandaag was het niet gemakkelijk op het kunstgras, dat is niet echt aangenaam. Maar we waren goed geconcentreerd. We wisten dat de Kazakken anders gingen spelen, agressiever. De scheidsrechter liet ook erg veel toe. Al bij al hebben we het goed gedaan."

   

  "De eerste 10 à 15 minuten waren zij hevig. Wij maakten dan een hele mooie goal en daarna was hun druk minder. In de tweede helft hebben we heel snel de 0-2 gemaakt en de match gecontroleerd. We zijn misschien vergeten de 0-3 te maken, maar winnen en de 0 houden is altijd goed. Een clean sheet is altijd leuk en tegen zulke ploegen wil je geen goals slikken."

   

  "Dit is een goede lijn om door te trekken. Nu gaan we naar Rusland, waar een heel andere match volgt. Daar zal het veel moeilijker zijn. Hopelijk kunnen we daar ook winnen. Het zou mooi zijn om de campagne zo af te sluiten."

  Hazard: "Foutloze reeks voortzetten is het belangrijkste"

  "Het was een goede match op een moeilijk veld. Het was ook een lastige, agressieve tegenstander", wist Eden Hazard na afloop. "Maar we hebben de wedstrijd goed gecontroleerd en twee keer gescoord. Al hadden we meer kunnen scoren. We zetten onze foutloze reeks voort en dat is het belangrijkste."

   

  Ook Hazard lag niet echt wakker van de 8e overwinning op rij. "Ik zeg het zo vaak, we zijn altijd blij om in de selectie te zitten en te spelen. We zijn hier niet om records te breken, maar als dat lukt zijn we natuurlijk blij. Het is leuk om nu te winnen, maar het belangrijkste is om te winnen op het EK."

  Praet: "Nu hoop ik natuurlijk op meer"

  Dennis Praet mocht voor het eerst in de basis starten bij de Duivels en bedankte meteen met een assist. "Ik ben blij met de overwinning en ook wel met de prestatie. Het was niet gemakkelijk om te spelen op dit kunstgrasveld tegen een toch wel agressieve ploeg. Mijn laatste match op kunstgras was in Sint-Truiden. Dat is al even geleden. Ik denk dat ik het morgen aan mijn lichaam zal voelen."

   

  "Ik heb genoten van de minuten die ik gekregen heb. Ik ben blij dat ik een eerste keer heb kunnen starten voor de nationale ploeg. Nu hoop ik natuurlijk op meer. Of ik punten gescoord heb? Dat weet ik niet. Ik denk dat ik wel een goede match gespeeld heb en constant was."

   

  De plaatsen in de EK-selectie zijn bijzonder duur. "Ik ben daar nu nog niet mee bezig. Maar er is inderdaad veel concurrentie in de ploeg. Er kan 23 man mee, dus dat zal niet gemakkelijk zijn. Elke minuut die je speelt, moet je je daarom laten zien."

   

  Ook Praet wist niet dat de Duivels geschiedenis geschreven hebben met hun 8e zege op rij. "Dat is positief, we moeten zo voortgaan. Nu we er zo dicht bij zijn moet die 30 op 30 een doel zijn. Als we 30 op 30 halen, dan hebben we een heel goede campagne gedaan. De volgende wedstrijd tegen Rusland zal de moeilijkste worden van de campagne."

  Alderweireld: "We willen heel graag 30 op 30 halen"

  "De omstandigheden waren niet makkelijk: 7 uur gevlogen, kunstgras", vertelde Toby Alderweireld ."Uiteindelijk hebben we een goede wedstrijd neergezet. We hadden nog wel een paar doelpunten meer kunnen maken, maar we hebben het goed gedaan. Op papier zijn we natuurlijk beter, maar Kazachstan is echt geen slechte ploeg. Ze hebben 5 van hun laatste 10 thuiswedstrijden gewonnen."

   

  "Het kunstgras speelt ook echt wel in hun voordeel, zij zijn eraan gewend. De bal stuit helemaal anders, het draaien en keren is ook lastiger. Het zou eigenlijk niet mogen." 

   

  "Dat we een record neergezet hebben? Dat werd ons meegegeven. Dat zijn geen grootse dingen, maar anderzijds zijn we toch wel trots op wat we aan het neerzetten zijn. We hebben ook nog maar 1 tegendoelpunt en voor de rest 7 clean sheets. Dat is enorm positief."

   

  "We willen heel graag 30 op 30 halen. De wedstrijd in Rusland wordt zeer lastig, Rusland is heel sterk thuis. We gaan daar voor de overwinning. "

  Vermaelen: "Belangrijk om eerste in de groep te blijven"

  "Het was niet eenvoudig, want ze zetten ons onder druk vanaf het begin. Dat was best wel lastig, ze hadden veel energie in hun spel", klonk het bij Thomas Vermaelen. "Het was moeilijk om er af en toe uit te komen, zeker in het begin. Dan is het belangrijk dat je rustig blijft en dat hebben we ook gedaan."

   

  "We hebben niet veel kansen weggegeven en uiteindelijk hebben we de kwaliteiten voorin die het verschil kunnen maken. Dat is vandaag ook gebeurd."

   

  "Voor ons is het belangrijk dat we blijven winnen. We hadden ons donderdag al gekwalificeerd , toch is het belangrijk om eerste in de groep te blijven. Je ziet de honger in de ploeg om elke wedstijd te winnen. Heel de ploeg was geconcentreerd en heeft goed gespeeld."