Gerd Devos loopt naar zijn tweede nationale marathontitel in Eindhoven

  " "

  De marathon van Eindhoven geldt ook als BK.

  Gerd Devos heeft zich zondag in Eindhoven, in Nederland, voor de tweede keer in zijn loopbaan tot Belgisch marathonkampioen gekroond. Devos, die ook al de titel pakte in 2017, zette 2u23'42" neer in de internationale marathon, die dus ook dienst doet als nationale titelstrijd.

  De 30-jarige Devos liep meer dan 4 minuten boven zijn persoonlijke record, maar het was vandaag behoorlijk warm voor een marathonloop. Tussen het Keniaanse geweld finishte Devos als 15e. De Keniaan Laban Mutai haalde het in 2u06'40".

   

  De strijd om de Belgische titel was behoorlijk spannend. Titelverdediger Kristof Nackaerts finishte op 23 seconden, nummer 3 Tommy Kinders 1 seconde later.

   

  Bij de vrouwen ging de winst ook naar Kenia: Betty Chepleting was de primus in 2u28'43".