• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Oud-wereldkampioen veldrijden glijdt telkens weg op spekgladde helling

  Arnaud Jouffroy

  Arnaud Jouffroy geraakt de helling maar niet op.

  In de Franse veldrit van La Mezière heeft Arnaud Jouffroy (29) zijn dagje niet. De voormalige wereldkampioen bij de junioren (2008) en de beloften (2010) wordt aangetikt op een glibberige heuvel. Daarna glijdt hij telkens weg.

  De laatste jaren ziet u minder en minder Franse veldrijders bij ons aan de slag. Zij blijven in eigen land voor de Beker van Frankrijk. In La Mezière, waar Wout van Aert vorig seizoen op uitnodiging reed, stond dit weekend de eerste manche op het programma.

   

  Corendon-belofte Antoine Benoist won voor de ervaren rot Steve Chainel, maar het beeld dat de sociale media haalde, is er een met Arnaud Jouffroy in de hoofdrol.

   

  Het voormalige crosstalent moet op een helling inhouden voor een concurrent en wordt vervolgens aangetikt door een kluns. Het vervolg: tot twee keer toe glijdt Jouffroy de helling af. "Malchance", zeggen ze dan in de crosswereld.

   

  Jouffroy zelf kan er mee lachen. "Het was de hel vanmiddag", reageert de inmiddels 29-jarige Fransman met een lachende smiley op zijn Twitter.

  Te sterk voor Sagan en Meeusen

  Een jaar of tien geleden noemden we Arnaud Jouffroy een groot talent. In 2008 won hij bij de junioren het WK veldrijden in Treviso (Ita) voor ene Peter Sagan. Twee jaar later herhaalde hij zijn kunstje bij de beloften in Tabor (Tsj). Jouffroy finishte als 3e, maar na de positieve dopingplas van de broers Szczepaniak kreeg hij de regenboogtrui en Tom Meeusen de vicewereldtitel.

   

  Jouffroy versierde een contract bij BKCP-Powerplus, de voorloper van Corendon-Circus, maar dat werd geen succes. Ook bij Telenet-Fidea scoorde de Fransman niet. Daarom zette hij op zijn 23e al een punt achter zijn profcarrière. Dit seizoen werkt Jouffroy aan een bescheiden comeback in het veld.