• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Martinez: "Mijn toekomst? Dat is nu voor niemand belangrijk"

  Roberto Martinez.

  Bondscoach Roberto Martinez heeft daags voor de interland tegen Kazachstan met de pers gepraat. De Spaanse T1 van de Rode Duivels kreeg op het einde van zijn babbel nog een vraag van een Kazachse journalist over zijn toekomstplannen. "Groepswinst in deze campagne en zo goed mogelijk presteren op het EK: dat is wat nu telt", was het antwoord van Martinez.

  "Examen voor Praet? Neen, een beloning"

  De Duivels hebben hun ticket voor het EK al op zak en kunnen dus vrij ontspannen toeleven naar de wedstrijd in Kazachstan. Op kunstgras nota bene.

   

  "Dat wordt een aanpassing. Ik vrees geen blessures, maar de manier van voetballen is anders. Kijk naar onze kern: bij de meeste spelers is het al van hun tienerjaren geleden dat ze daar nog eens op gespeeld hebben", vertelde de bondscoach.

   

  "We hebben een stevige reis achter de rug, we hebben donderdag nog maar gespeeld, er is dit veld en het uurverschil: dat vraagt een aanpassing en dat is mee een uitdaging. Kijk naar het EK: daar heb je ook matchen in Bakoe (Azerbeidzjan). Het is een kans om hier mee om te gaan."

   

  Achter de kwalificatie staat een vinkje, nu is groepswinst het doel. "Het is een goeie kans om te kijken naar de partnerships in onze ploeg. En om beter te worden. Je kunt geen match overslaan."

   

  De bondscoach verklapte ook dat Axel Witsel, Thomas Meunier en Dennis Praet zeker aan de aftrap zullen staan. "Een examen voor Praet? Neen, dat is een negatieve term. Dat is iets van in onze jeugd. Dit is een kans, een beloning. Hij heeft zijn basisplaats verdiend."

  Dit is een goeie kans om te kijken naar de partnerships in onze ploeg. En om beter te worden

  Roberto Martinez

  "Ik praat niet graag over mijn toekomst"

  Op het einde volgde nog een vraag van een Kazachse journalist, die polste naar de geruchten over de toekomst van Roberto Martinez.

   

  "Ik praat niet graag over mijn toekomst", vertelde de bondscoach, "maar de realiteit is dat mijn contract na het EK afloopt."

   

  "Wat nu telt, is de groepswinst binnenhalen en zo goed mogelijk presteren op het EK. Mijn toekomst is momenteel voor niemand belangrijk."