Halle-Gooik stoot door naar de Elite Round van de Champions League

  Halle-Gooik (archieffoto).

  Halle-Gooik heeft de Main Round van de Champions League afgesloten met een tweede nederlaag. De Belgische futsalkampioen was voor aanvang van de wedstrijd wel al zeker van een plaats in de Elite Round.

  Halle-Gooik had woensdag zijn opener tegen Araz (Aze) gewonnen met 5-1 en had daar eigenlijk al een optie genomen op een plaats in de Elite Round. Top 3 in een poule met 4 in de Main Round was de opdracht en die voorwaarde werd donderdagavond al afgevinkt.

   

  De Belgische kampioen verloor donderdag van Kherson (Oek, 3-7) en vanavond bleek ook Benfica (Por, 2-6) te sterk.

   

  Maar één zege en twee nederlagen waren dus voldoende om door te stoten naar de Elite Round, waar 16 ploegen van 19 tot 24 november elkaar bekampen in 4 poules van 4 ploegen. De groepswinnaars spelen dan in april de Final 4.