• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Biles evenaart Tsjerbo met 23e WK-medaille (en kan zondag nog oogsten)

  De teller van Simone Biles staat nu op 17 wereldtitels.

  Simone Biles (22) ligt helemaal op recordkoers in Stuttgart. Het Amerikaanse fenomeen veroverde vanmiddag op de sprong haar 23e WK-medaille, een evenaring van het record van Vitali Tsjerbo. Op de brug met ongelijke leggers zat er geen eremetaal in, maar Biles kan zondag alleen recordhoudster worden.

  Vitali Tsjerbo veroverde in de jaren 90 23 WK-medailles, maar Simone Biles is vastberaden om de Wit-Rus deze week van zijn troon te stoten. Biles kwam vanmiddag na haar gouden medaille op de sprong alvast op gelijke hoogte.

   

  Op de brug met ongelijke leggers kwam de Amerikaanse gymnaste niet verder dan de 5e plaats, maar morgen wachten nieuwe kansen met de grondoefening en de balk. Dan heeft Biles het record wellicht alleen in handen.

  Bekijk de gouden sprongoefening van Biles: