• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Wat Meesseman doet, is te vergelijken met wat Clijsters en Henin hebben gedaan"

  Emma Meesseman leeft op een wolk.

  De prestatie van Emma Meesseman in de finalewedstrijden van de WNBA gaat de wereld rond. Wat betekent de prestatie van de Finals MVP voor het basketbal in België? "Dit is een opsteker", schat ex-basketballer Ronny Bayer in. "Vooral bij de mannen is het harken op dit moment."

  "Meesseman heeft bewezen dat ze er stond"

  Emma Meesseman en Kim Mestdagh volgden vannacht Ann Wauters op als WNBA-kampioenen. Meesseman werd na de vijfde finalewedstrijd tussen de Washington Mystics en de Connecticut Sun tot haar eigen verbazing uitgeroepen tot MVP van de finals. Voor het eerst in de WNBA-geschiedenis is die trofee voor een Europese speelster.

   

  Ex-basketbalspeler Ronny Bayer is niet verrast dat Meesseman het zo goed heeft gedaan dit seizoen. "Ik ken de kwaliteiten van Meesseman, ze heeft in de finals bewezen dat ze er stond. Toen Elena Delle Donne - dé sterspeelster van de Washington Mystics en MVP van de reguliere competitie - een blessure opliep, nam Meesseman haar rol volledig over."

   

  "We mogen heel fier zijn op haar prestatie. Het is uniek wat ze doet. Basketbal is één van de grootste sporten in de VS. Als je daarin MVP van de finals kan worden na een heel sterk seizoen, dan is dat iets om heel trots op te zijn."

   

  "Het typeert Meesseman dat ze er heel rustig onder blijft. Ze laat zich niet van de wijs brengen en blijft altijd heel realistisch. Ze heeft doelen voor ogen en bereikt die ook altijd. Dat is uitzonderlijk."

   

  (lees voort onder de foto)

  Het is uniek wat Meesseman doet. Basketbal is één van de grootste sporten in de VS.

  Ronny Bayer

  "Opsteker voor het Belgische (vrouwen)basketbal"

  Meesseman is niet alleen actief in de WNBA, ze speelt ook in Europa bij de Russische topclub Jekaterinenburg. Daarnaast is ze ook één van de steunpilaren van de Belgian Cats. "Op termijn zal ze moeten luisteren naar haar lichaam", waarschuwt Bayer. "Kijk maar naar Ann Wauters. Die is nu ook veel geblesseerd op het einde van haar carrière."

   

  "Maar Meesseman is nog maar 26. Ze leeft op een wolk en kan alles aan. Ze speelt niet alleen onder de basket, maar is ook actief als schutter. Ze moet altijd en overal bereikbaar zijn en dat vraagt veel van haar lichaam. Zeker op langere termijn."

   

  Wat betekent de prestatie van Meesseman voor het Belgische (vrouwen)basketbal? "Heel veel", schat Bayer in. "Als je kijkt naar wat Kim Clijsters en Justine Henin hebben gedaan voor het vrouwentennis, dan is dit vergelijkbaar."

   

  "Het is een opsteker voor het basketbal in België, niet alleen voor de vrouwen. Vooral bij de mannen is het harken op dit moment."

  Als je kijkt naar wat Kim Clijsters en Justine Henin hebben gedaan voor het vrouwentennis, dan is dit vergelijkbaar.

  Ronny Bayer

  Meer over Meesseman (en Mestdagh):