• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tarteletto-Isorex droomt: "Op termijn deelname aan Ronde van Vlaanderen en Tour"

  Tarteletto-Isorex is een Belgisch continentaal team.

  Tarteletto-Isorex is een Belgisch continentaal team.

  Enzo Wouters tekende gisteren een contract bij het continentale Tarteletto-Isorex, dat hoge ambities koestert. "We zijn een sterk team aan het uitbouwen dat volgend jaar al ProContinentale teams moet kunnen evenaren", vertelt teammanager Peter Bauwens aan Sporza.

  Bauwens: "Naar het voorbeeld van Wanty-Gobert"

  Het lijkt een verrassende transfer: Enzo Wouters (23) die Lotto-Soudal ruilt voor het continentale team Tarteletto-Isorex. 

   

  "Enzo gelooft gewoon voor 100 procent in ons project", zegt teammanager Peter Bauwens, die met zijn "Project 2021" nog enkele wielerdromen wil waarmaken.

   

  "In 2021 willen we met Tarteletto-Isorex de stap zetten van het continentale naar het ProContinentale niveau. Zo willen we onze sponsors meer visibiliteit geven. We dromen ervan om aan de start van de Ronde van Vlaanderen te komen."

   

  "En in 2025 zouden we, als het financieel haalbaar is, graag aan de start staan van de Tour de France. Een beetje naar het voorbeeld van Wanty-Gobert: een drietal jaar op ProContinentaal niveau rijpen en daarna naar de Tour gaan."

  Tarteletto-Isorex droomt ervan om op een dag de Tour te rijden.

  Tarteletto-Isorex droomt ervan om op een dag de Tour te rijden.

  "We zullen ons niet verbranden"

  Maar Bauwens beseft dat het niet gemakkelijk wordt. "Ik ben ondertussen 17 jaar actief in de wielerwereld en ik ben van niets tot iets gekomen. We blijven geleidelijk aan groeien", zegt de ploegmanager.

   

  "Met Tarteletto-Isorex dromen we, maar we zullen ons ook niet verbranden. Hebben we niet de mogelijkheid om in 2021 ProContinentaal te worden, dan wachten we nog wat."

   

  "Met het huidige economische klimaat zal het niet eenvoudig zijn om onze ambities waar te maken. Vraag nu maar eens aan een sponsor om een half miljoen euro, je zal van een kale reis terugkomen." 

  Stijn De Bock is een van de nieuwkomers bij Tarteletto-Isorex.

  Stijn De Bock is een van de nieuwkomers bij Tarteletto-Isorex.

  "Sommige renners worden overbetaald"

  Om strijdvaardig te kunnen zijn op het ProContinentale niveau moet Bauwens zijn kern versterken. Naast Enzo Wouters strikte Tarteletto-Isorex ook al "Parelvisser" Stijn De Bock en Maxime De Poorter.

   

  "Ik ben een sterk continentaal team aan het uitbouwen dat volgend jaar ProContinentale ploegen kan evenaren. We willen in 2020 scoren in de Vlaamse wedstrijden en in de UCI Pro Series", zegt Bauwens.

   

  "Qua logistiek hebben we al het materiaal om ProContinentaal te zijn, want we hebben bussen, vrachtwagens enzovoort. Om voort te groeien heb ik enkel nog extra budget en goede renners nodig."

   

  Wouters is al één van die renners. "Hij zet 2 stappen achteruit om 1 stap vooruit te zetten. Sommige renners hebben dat nodig in hun carrière. Maar andere renners beseffen dat niet, worden overbetaald en blijven een hoog loon vragen terwijl ze nauwelijks resultaten kunnen voorleggen."

   

  "Zo zijn er nog heel wat Belgische renners zonder profcontract voor volgend seizoen en die schieten nu wakker. Van onze huidige kern behouden we in elk geval 5 à 6 renners. Tegen eind oktober moet ik 10 renners op papier hebben om onze continentale licentie te krijgen. En dan hebben we nog tot en met 31 december de tijd om uit te te breiden tot 14 à 15 renners."