Gilbert wil in laatste koers voor Deceuninck-Quick-Step nog eens schitteren

  Philippe Gilbert is zaterdag in zijn laatste wedstrijd voor Deceuninck-Quick-Step kopman in de Ronde van Lombardije. Onze landgenoot won de "Koers van de vallende bladeren" al twee keer, in 2009 en 2010.

  De 37-jarige Gilbert, die in 2020 voor Lotto Soudal rijdt, wordt bijgestaan door de Italiaan Eros Capecchi, de Fransman Rémi Cavagna, de Luxemburger Bob Jungels, de Brit James Knox, de Spanjaard Enric Mas en de Tsjech Petr Vakoc. 

   

  "We wonnen dit seizoen twee monumenten: Milaan-Sanremo (met Julian Alaphilippe, red) en Parijs-Roubaix (met Gilbert, red). We willen ons Europese seizoen afsluiten met nog een goede prestatie in Lombardije", zegt ploegleider Davide Bramati.

   

  "Het parcours brengt niets nieuws, wat betekent dat er een serieuze schifting zal gebeuren voor het aansnijden van de slotklim, de Battaglia. Die zal beslissend zijn, zoals zo vaak in het verleden."

  Tweet van Gilberts ploeg: