Vettel steekt hand in eigen boezem: "Had teamorders niet mogen negeren"

  Sebastian Vettel

  Sebastian Vettel wandelt door de paddock van Suzuka.

  Volgens Ferraririjders Sebastian Vettel en Charles Leclerc zijn de plooien gladgestreken na de controverse in Rusland. "Ik heb mijn plaats niet afgestaan en dat was niet goed", zegt ervaren rot Vettel. "Het was niet duidelijk", stelt seizoensrevelatie Leclerc, "maar nu is alles weer in orde."

  Komend weekend staat in Japan de 17e race van het Formule 1-seizoen op het programma. Bij Ferrari willen ze een nieuwe twist vermijden. In Rusland weigerde Sebastian Vettel rondenlang haasje-over te spelen met zijn jonge ploegmaat.

   

  In de aanloop naar Japan heeft Ferrari-teambaas Binotto de twee rijders op het matje geroepen. "Over het algemeen is alles nu duidelijk", vertelt Vettel. "Ik zou het verhaal niet opblazen."

   

  "Wie gelijk heeft of niet, doet er niet veel toe. Ik kreeg de boodschap om van plaats te wisselen en dat deed ik niet. Dat was zeker niet goed", erkent de 32-jarige Duitser, die de laatste races overklast wordt door de 10 jaar jongere Charles Leclerc.

   

  "Natuurlijk ben ik niet blij als ik niet de snelste ben, dat heb ik altijd al gehad. Charles doet het zeker goed, maar ik vind dat je in eerste instantie tegen jezelf rijdt, daarna pas tegen anderen. En ik kamp dit seizoen duidelijk wat met de auto."

  Charles doet het zeker goed, maar ik vind dat je in eerste instantie tegen jezelf rijdt. En ik kamp dit seizoen duidelijk wat met de auto.

  Sebastian Vettel

  Leclerc: "Alles is in orde"

  "Teamorders moet je gehoorzamen", zegt Charles Leclerc op zijn beurt. "Bij de start was de situatie gewoon niet duidelijk voor ons. Dat hebben we nu besproken en we gaan ervoor zorgen dat het niet meer voorvalt."

   

  Leclerc heeft een onderhoud gehad met de teambaas, maar niet met Sebastian Vettel. "Toen hij in het Ferraricentrum was, had ik net wat dingen gepland. We kregen de kans dus niet om mekaar te praten, maar alles is in orde", verzekert hij op de persconferentie in Japan.

   

  Of Leclerc zondag voor de 5e keer op een rij vanaf poleposition vertrekt, weet u zaterdagochtend. Dan vinden in Suzuka de kwalificaties plaats.