• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ex-Beerschot-man Messoudi: "Moment van ontslag Vreven verrast me"

  Stijn Vreven

  Stijn Vreven betaalde de prijs voor de slechte competitiestart.

  Stijn Vreven is niet langer de coach van Beerschot. De competitiestart van de club was niet in lijn met de hoge verwachtingen en dus werd Vreven vriendelijk bedankt. Kenner van het huis Mo Messoudi laat bij Sporza zijn licht schijnen over het ontslag. 

  "Verrast door het moment van het ontslag"

  Vorig seizoen kon Stijn Vreven met Beerschot de promotie naar 1A maar net niet afdwingen. 1 seizoen later gaat ook de competitiestart van de Antwepse club helemaal de mist in. Coach Vreven mag vertrekken, Hernan Losada neemt over. 

   

  "Of ik verrast ben? Toch een beetje door het moment", verklaart ex-Beerschot-speler Mo Messoudi aan Sporza. "Ik had misschien verwacht dat het na het kansloze verlies tegen Virton (3-0) zou gebeuren, maar ze hebben het vertrouwen getoond in de trainer. Dan is het nu ietwat verrassend dat ze na de 1-1 tegen Union beslissen om Vreven toch te ontslaan."

   

  Het geloof in Vreven is dus zoek. "Ja, en dat was vorig seizoen niet zo. Na 5 speeldagen stond Beerschot niet perfect geklasseerd en kreeg Vreven de ploeg na een paar ingrepen opnieuw op de rails. Toen wonnen ze de 2e periode. Maar wat de ploeg momenteel uitstraalt qua mentaliteit en inzet, is de laatste weken het verwijt. Misschien dat hij daarvoor nu de rekening betaalt." 

  Messoudi & Vreven

  Tot vorig seizoen speelde Messoudi nog onder Vreven voor Beerschot.

  "De situatie rond het voetbalschandaal kan meespelen in de prestaties"

  Waarom loopt het de laatse tijd niet zoals het moet bij Beerschot? "Met Tom Van Hyfte, Jan Van den Bergh, Gertjan De Mets en mezelf zijn er toch wel wat spelers vertrokken die mee de groep aanstuurden. Nu hebben ze heel wat buitenlandse spelers gehaald die nog tijd nodig hebben om zich te laten wennen aan de aparte competitie en aan het bitsige voetbal dat er soms gespeeld wordt in 1B."

   

  Met de hele zaak rond het voetbalschandaal kan het ook zijn dat Beerschot een fikse dreun heeft gekregen dat het alsnog in 1B moest blijven. "Dat kan er deels mee te maken hebben. Ik heb zelf de eerste weken van de voorbereiding meegemaakt en toen ging iedereen er nog vanuit dat ze in 1A zouden spelen. Zowel spelers, bestuur als fans."

   

  Het lijkt wel een helse opdracht voor Beerschot om weg te sluipen uit 1B. "Je moet een ploeg hebben die zich 14 wedstrijden lang volop kan focussen. Je moet zien dat je 1 periode binnenhaalt, de 2 periodes binnenhalen is zelfs voor de beste ploeg moeilijk. En zelfs al haal je een periodetitel binnen, dan nog moet je het geluk hebben om die finale te winnen."

  Het voetbalschandaal kan deels meespelen. Ik heb zelf de eerste weken van de voorbereiding meegemaakt en toen ging iedereen er nog vanuit dat ze in 1A zouden spelen. Zowel spelers, bestuur als fans.

  Mo Messoudi

  "Losada heeft de kwaliteiten om trainer te worden in 1B en 1A"

  Hernan Losada neemt de taken over. Een goede keuze? "Het is zijn 1e opdracht als hoofdtrainer. Maar hij zit ook in de technische commissie en besliste mee over de spelers die zijn gekomen, samen met Jan Van Winckel (50% eigenaar bij Beerschot). Nu is het aan hem om er een ploeg van te maken. Hij heeft zeker de capaciteiten om trainer te worden in 1B of 1A."

   

  Net als Messoudi is ook Losada een echte Beerschot-man. "Hij heeft intussen toch een 200-tal wedstrijden voor Beerschot gespeeld. Zijn 1e ervaring in België was bij Beerschot, net als zijn laatste ervaring. Hij kent de club door en door."

   

  Komt het allemaal nog goed met Beerschot? Want de concurrentie is talrijk in 1B dit seizoen. "Vorig jaar had je maar 2 ploegen (KVM en Beerschot), dit jaar heb je Virton, Union, OHL en Westerlo, dus het is heel moeilijk in te schatten wie er deze periode, laat staan volgende periode zal winnen", aldus Messoudi.

  Hernan Losada

  Na een 200-tal wedstrijden voor Beerschot, staat Losada voortaan als coach aan de zijlijn.