• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Woods wint de 100e Milaan-Turijn, sterke Benoot valt net naast podium

  Voor Michael Woods is het pas de vierde zege uit zijn carrière.

  Michael Woods (EF Education) heeft de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn (1.BC) aan zijn palmares toegevoegd. De 32-jarige Canadees was op de slotklim net sterker dan Alejandro Valverde en Adam Yates. Tiesj Benoot werd knap 4e.

  Milaan-Turijn zag het levenslicht in 1876 en is daarmee de oudste klassieker op de wielerkalender. De 100e editie werd beslist op de tweede beklimming van de steile Superga, goed voor 4,9km klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1%.

   

  Philippe Gilbert ging aanvankelijk goed mee bergop met de andere favorieten, maar dik drie kilometer van het einde ging het licht van de Belg plots uit.  

   

  David Gaudu en Michael Woods gaven bergop de beste indruk en snelden voorin weg, kort gevolgd door Alejandro Valverde, Adam Yates en Tour-winnaar Egan Bernal. Nog wat verderop deden Bauke Mollema en Tiesj Benoot er alles aan om de aansluiting te vinden.

   

  Dat lukte onder de rode vod, waarna Benoot meteen versnelde. Woods ging op en over onze landgenoot en hield uiteindelijk stand tot op de streep. Valverde kwam nog akelig dichtbij, maar haalde het niet. Benoot werd 4e op 10 seconden.

  De aankomst van Woods:

  Uitslag Milaan-Turijn (1.BC)
  1. Michael Woods (Can) 179km in 4u03'48"
  2. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
  3. Adam Yates (GBr) +5"
  4. Tiesj Benoot +10"
  5. David Gaudu (Fra)  
  6. Egan Bernal (Col)  
  7. Bauke Mollema (Ned) +23"
  8. Jakob Fuglsang (Den) +33"
  9. Kevin Rivera Serrano (CRi)  
  10. Enric Mas (Spa) +38"