• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ann Wauters volgt Meesseman in VS: "Ze maakt het verschil"

  Een van de 8.500 toeschouwers  afgelopen nacht bij Connecticut-Washington was Ann Wauters, die zelf ooit WNBA-kampioen werd met LA. "Alle lof die Emma Meesseman krijgt, verdient ze."

  Ann Wauters is, samen met Linde Merckpoel van Studio Brussel, speciaal naar de Verenigde Staten overgevlogen om Emma Meesseman aan het werk te zien in de WNBA-finale. De 4e match van de Mystics was wel een afknapper. "Maar ik had op het einde wel het gevoel: dit maken ze thuis af. En dat is nog mooier."

   

  "Finales in de WNBA zijn bijna altijd spannend. Bij mijn titel met de LA Sparks hebben we ook pas in de 5e match gewonnen in de laatste seconde. Spannender kon niet. Maar in Europa heb je ook veel spannende en geladen matchen. Ik denk bijvoorbeeld aan de clash tussen Galatasaray en Fenerbahçe met al die vurige fans. Alleen is het hier wel nóg meer dan het sportieve. Hier is het een hele avond entertainment."

  "Emma offert zich op om iemand anders te plezieren"

  In de 4e wedstrijd kwam ze iets minder uit de verf, maar Emma Meesseman drukte al stevig haar stempel op de play-offs van de Mystics. "Alle lof en het respect dat ze nu krijgt, verdient ze."

   

  "Eigenlijk verdient ze een basisplaats, maar dat zal ze zelf nooit zeggen. Ze moet zich opofferen om iemand anders tevreden te stellen. Niet veel speelsters kunnen dat, hun ego aan de kant schuiven om iemand anders een plezier te doen."

   

  "Uiteindelijk staat zij er op de beslissende momenten toch en maakt ze het verschil. Niet veel Europese speelsters hebben haar dat voorgedaan in de WNBA."

  "Boost voor het vrouwenbasketbal"

  Het vrouwenbasketbal is dezer dagen niet alleen de talk of the town in Washington en Connecticut, maar ook in België. "Ongelooflijk dat Emma en Kim (Mestdagh) zoveel aandacht krijgen. Dat verdienen ze ook. Dit maken we misschien nooit meer mee."

   

  "Dit zal een boost geven voor het vrouwenbasketbal. Ik hoop dat we daar met de Belgian Cats ook van kunnen profiteren en ons kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen", zegt Ann Wauters, zelf op haar 38e nog altijd lid van de nationale vrouwenploeg.

  Wauters: "Had gevoel: dit maken ze donderdag thuis af"