• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Als LeBron James onder de indruk is, dan ben je behoorlijk goed"

  Emma Meesseman is "the missing piece" bij de Washington Mystics.

  Emma Meesseman is "the missing piece" bij de Washington Mystics.

  Emma Meesseman en de Washington Mystics staan op één zege van de WNBA-titel. Sporza-journalist Christophe Vandegoor sprak in de VS met Mystics-coach Mike Thibault en ESPN-journaliste Mechelle Voepel over de impact van Meesseman. "Ze is echt een elite-speelster", klinkt het.

  Vorig jaar trok Emma Meesseman niet naar de WNBA om zich volledig te kunnen richten op het WK met de Belgian Cats. Zonder Meesseman verloren de Washington Mystics in de finale van Seattle. "Emma is "the missing piece", het ontbrekende puzzelstukje", zegt Mystics-coach Mike Thibault.

   

  "De Belgian Cats zijn geweldig voor haar, maar moeilijk voor ons. We  hebben haar gezegd dat zij het verschil zal maken voor ons en dat idee heeft ze omarmd. Ze betekent zoveel voor deze ploeg en ze barst momenteel van het vertrouwen."

   

  "Door haar ervaring in Rusland en bij de Belgische nationale ploeg heeft ze geleerd dat ze een belangrijke go-to-speelster is (iemand die de bal krijgt op de belangrijke momenten, red). Daardoor is ze comfortabeler geworden in die rol en heeft ze meer vertrouwen gekregen. Ze aarzelt niet meer om de belangrijke shots te nemen voor ons."

  Een paar jaar geleden moesten we haar nog overtuigen om driepunters te shotten, terwijl ze toen op training altijd al een van onze beste schutters was.

  Mike Thibault over Emma Meesseman

  Opvallend deze play-offs: ook van achter de driepuntlijn is Emma Meesseman dodelijk efficiënt. "Een paar jaar geleden moesten we haar nog overtuigen om driepunters te shotten, terwijl ze toen op training altijd al een van onze beste schutters was. Emma is zo onzelfzuchtig. Ze is ook een fantastische passer en een geweldige ploegmaat."

   

  "Meesseman is echt All-Star-kaliber in de WNBA. Een aantal jaar geleden werd ze al eens geselecteerd voor het All-Star Game en dat zou dit seizoen waarschijnlijk ook zo geweest zijn als ze een volledig seizoen gespeeld had."

  Mystics-coach Mike Thibault: "Emma is All-Star-kaliber"

  ESPN-journaliste: "Meesseman is de 2e MVP"

  Journaliste Mechelle Voepel volgt de Washington Mystics op de voet voor ESPN. Voepel voelt veel respect voor Emma Meesseman in de VS. "Ik denk dat veel mensen naar haar kijken als de 2e MVP in de WNBA (Mystics-speelster Elena Delle Donne werd verkozen tot MVP, red). Ze kwam op heel jonge leeftijd naar hier en werd ondergewaardeerd en nu is ze een van de beste speelsters in de WNBA", weet Voepel.

   

  "In deze play-offs betekent Emma voor de Mystics het verschil tussen in deze positie te staan en misschien niet eens de finale halen. Zij is heel koelbloedig en maakt echt het verschil. Bovendien vindt ze niet van zichzelf dat ze een geweldige speelster is. Ze is zo bescheiden, maar ik laat me vertellen dat dat een typisch Belgisch trekje is."

   

  "Als Washington kampioen wordt, zal het aandeel van Emma echt enorm geweest zijn. Vorig jaar hebben ze haar echt gemist in de play-offs. We hebben allemaal genoten van haar dit seizoen. Zij is echt het ontbrekende puzzelstukje."

  Emma Meesseman

  Emma Meesseman

  "Als LeBron onder de indruk is, ben je behoorlijk goed"

  En Mechelle Voepel is nog niet klaar met haar lofzang aan het adres van Emma Meesseman. "Offensief is ze echt fenomenaal. Ze kan van overal scoren. In de 3e match heeft ze Connecticut echt gebroken door 3 driepunters op rij binnen te knallen. Maar ze kan ook verdedigen, rebounds plukken, overal op het terrein kun je haar gebruiken. Ze beheerst zoveel aspecten van het basketbal. Ze is echt een elite-speelster", klinkt het.

   

  "In deze play-offs zien basketballiefhebbers waartoe Emma in staat is. In Las Vegas zat LeBron James naast het terrein en die stuurde een tweet over haar. Als LeBron James onder de indruk is als basketballer, dan ben je behoorlijk goed."

   

  "In Washington is ze echt heel geliefd en is ze enorm populair. De fans houden van haar speelstijl, maar ook van hoe ze zich gedraagt. Er is veel respect voor Europese speelsters, die een grote opoffering doen om hier te komen spelen. Een Europees seizoen combineren met de WNBA vergt veel van je lichaam, maar dat wordt hier zeker geapprecieerd. Dat was destijds ook al zo met Ann Wauters, ook een geweldige speelster. Zij had hier wel meer een reserverol, omdat ze pas laat in haar carrière naar de WNBA kwam. Emma Meesseman is echt een ster in deze ploeg."

  VIDEO: "Meesseman is een van de beste speelsters in de WNBA"