Mathew Ryan (en niet Danny Vukovic) is Australiës Voetballer van het Jaar

  " "

  Mathew Ryan staat onder de lat bij Brighton in de Premier League.

  De Australische vereniging van Profvoetballers (PFA) heeft Mathew Ryan, de doelman van Brighton & Hove Albion, verkozen tot Voetballer van het Jaar. Het is de 2e keer dat Ryan deze eer te beurt valt: in 2015 onder de lat bij Club Brugge werd hij ook al eens gelauwerd door zijn collega's. 

  Ryan reageerde trots in een filmpje: "Het is een fijne erkenning voor het harde werk. Het is ook tof dat mijn collega-voetballers me belonen voor de bijdrage die ik als voetballer kan leveren aan het nationale team en Brighton."

   

  Ryan maakte tussen 2013 en 2015 indruk bij Club Brugge in België en verkaste nadien naar Valencia. Na een uitleenbeurt aan KRC Genk kwam hij in 2017 bij Brighton terecht. Hij is ploegmaat van Leandro Trossard bij de Premier League-club.

   

  In de verkiezing troefde Ryan teammaat Aaron Mooy, doelman Danny Vukovic (KRC Genk), Roy Krishna (Wellington Phoenix) en Isaias (Adelaide United) af. Vukovic pakte vorig seizoen met Genk mee de Belgische titel, maar is deze jaargang lang out met een gescheurde achillespees.