• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel duikt welverdiende vakantie in met winst in Oostrozebeke

  Voor Evenepoel (archieffoto) was het zijn laatste koers van 2019.

  Voor Evenepoel (archieffoto) was het zijn laatste koers van 2019.

  Remco Evenepoel heeft het Herfstcriterium van Oostrozebeke op zijn naam geschreven. Bij de groeibriljant van Deceuninck-Quick Step mag de riem er nu even af. "De komende weken wil ik gewoon fun beleven", zegt Evenepoel.

  Het Herfstcriterium van Oostrozebeke ging op zoek naar een opvolger voor Yves Lampaert. Vandaag was het vooral zijn teamgenoot Remco Evenepoel die extra veel volk lokte naar de West-Vlaamse gemeente.

   

  Evenepoel gaf de toeschouwers waar voor hun geld en klopte in een sprint met z'n drieën streekrenner Julien Vermote (Dimension Data) en Mauri Vansevenant, die volgend seizoen prof wordt bij Deceuninck-Quick Step.

   

  Evenepoel genoot van de vele fans in Oostrozebeke. "Mijn populariteit heeft natuurlijk te maken met de resultaten die ik dit seizoen behaalde", zegt de 19-jarige Evenepoel. "Ik nam die gezonde drukte er vandaag maar al te graag bij."

   

  "Het absolute hoogtepunt van mijn seizoen was voor mij toch de zilveren medaille op het WK tijdrijden. Natuurlijk was er ook die winst in de Clasica San Sebastian en de zege tijdens het EK tijdrijden in Alkmaar. Maar een 2e plaats op een WK zet ik daar toch nog net iets boven. Zeker de manier waarop ik die behaalde."

   

  Oostrozebeke was Evenepoels laatste wedstrijd van 2019. "Ik ben nu toe aan een welverdiende rust. Ik zal na een periode zonder fiets opnieuw rustig opbouwen. Wat met de mountainbike en de crossfiets rijden, lopen, zwemmen, noem maar op. Gewoon fun beleven."

  Uitslag
  1. Remco Evenepoel 100 km in 2u03'35"
  2. Julien Vermote  
  3. Mauri Vansevenant  
  4. Stijn Steels  
  5. Florian Vermeersch  
  6. Victor Campenaerts  
  7. Jens Reynders  
  8. Senne Leysen  
  9. Cedric Beullens  
  10. Lindsay De Vylder  

  Beelden van de wedstrijd: