• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alderweireld: "Zoals in elk leven gaat het soms goed en soms iets minder"

  Toby Alderweireld.

  Voor Tottenham-verdediger Toby Alderweireld (30) komt de interlandbreak wellicht niet echt ongelegen. De centrale verdediger kreeg met zijn club de voorbije weken enkele stevige klappen en kan bij de Rode Duivels het hoofd legen. Met kwalificatie voor het EK? "We kunnen ons als een van de eerste landen plaatsen en dat is zeer positief."

  Toby Alderweireld kon de vragen natuurlijk voorspellen. Is hij blij dat hij even stoom kan aflaten bij de Rode Duivels? "In topsport heb je ook zulke momenten", doelt Alderweireld op de crisissfeer bij zijn club Tottenham.

   

  "Het is een goed moment om even uit de dagelijkse routine te komen en om ons een week op iets anders te kunnen focussen. Wat er aan de hand is bij de Spurs? Zoals in elk leven gaat het soms goed en soms iets minder. We moeten hard werken. Het is misschien een goed moment om goed te spelen met de nationale ploeg en om dat positieve gevoel dan mee te nemen naar je club."

   

  Dat positieve gevoel kan kwalificatie voor het EK betekenen. Een zege donderdag tegen San Marino volstaat. "Als je onze kern ziet, dan zeg je dat het gemakkelijk moet gaan. Maar op het veld is het net iets anders. We hebben daar stappen in gezet."

   

  "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar bij mijn beginperiode bij de nationale ploeg was het helemaal anders. Het lukte elke keer net niet en het was heel snel de match van de laatste kans. Nu kunnen we ons als een van de eerste landen plaatsen en dat is zeer positief."

  Geen Courtois, Dendoncker en Lukaku op eerste training

  24 Rode Duivels zijn maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke op het indoortrainingsveld verschenen voor de eerste training.

   

  Van de 28 Rode Duivels die vrijdag door bondscoach Roberto Martinez geselecteerd werden voor dit tweeluik, waren er dus vier afwezig.

   

  Maxime Lestienne haakte eerder op maandag al geblesseerd af, de winger van Standard is out voor de komende interlands. Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Leander Dendoncker waren de overige drie afwezigen.

   

  De 24 aanwezige Duivels werkten indoor een opwarming af die gegeven werd door Claudia Van Avermaet, de zus van olympisch wielerkampioen Greg Van Avermaet. Na de opwarming werkten de Duivels outdoor nog een open training af, waarvoor naar schatting een tweehonderdtal supporters waren opgedaagd.

  Boyata: "Of ik wil spelen? Natuurlijk!"