Meesseman: "Ik mis mijn thuis, maar ik speel het spelletje te graag"

  Emma Meesseman.

  In de nacht van dinsdag op woensdag (2u Belgische tijd) krijgen Emma Meesseman en Kim Mestdagh een eerste kans om de Amerikaanse basketbaltitel op hun erelijst te zetten. "Zonder passie kan je dit leven niet aan", zegt Meesseman over haar basketbalcarrière.

  Meesseman en Mestdagh staan op 1 zege van de WNBA-titel

  "Onze hele ploeg blijft met de voetjes op de grond"

  Emma Meesseman is nog altijd maar 26 jaar, maar geldt als een van de beste speelsters in de WNBA. "Het is wel vreemd", zegt de immer bescheiden Meesseman aan Sporza. "7 jaar geleden had ik niet eens gedacht dat ik in de WNBA zou geraken en nu speel ik in de Finals een grotere rol."

   

  "Ik probeer dat van me af te zetten. We hebben nog niet gewonnen. Ik probeer weg te blijven van sociale media. Het zijn leuke berichtjes, maar het is belangrijk om me te concentreren en om nog niet te zweven. Ik hoor het liever allemaal mochten we kampioen zijn."

   

  Meesseman krijgt van haar ploegmaats en de staf bijna uitsluitend lof en complimenten. "Dat is leuk, maar ik ben "down to earth" opgevoed. Ik probeer gewoon basketbal te spelen. Meer is het in feite niet."

   

  "Ik probeer het goed te doen. Ze geven wel complimenten, maar ze zeggen in de kleedkamer ook dat we er nog niet zijn. Onze hele ploeg blijft met de voetjes op de grond."

  "Ik ben in een jaar minder dan een maand thuis"

  In de VS oogst Emma Meesseman veel bewondering. Voelt ze ook voldoende respect in haar vaderland? "Ik ben vooral bezig met vrouwensporten. Het is leuk als je ziet dat het gewaardeerd wordt."

   

  "Als je ziet wat een voetballer nog maar moet doen om nieuws te zijn tegenover wij, die eerst kampioen moeten spelen. Dat steekt natuurlijk wel een beetje. Dat geldt voor alle vrouwensporten of kleinere sporten. Ik ben daar mee bezig, maar ik focus niet alleen op mezelf. Ik probeer daar mijn verantwoordelijkheid te nemen."

   

  "Het is echt wel mijn passie", zegt Meesseman nog over haar professionele leven. "Zonder passie kan je dit leven niet aan. Ik ben in een jaar minder dan een maand thuis. Ik mis mijn familie en mijn thuis, maar ik speel het spelletje te graag."

   

  "Ik zie de wereld, weliswaar op een andere manier en in hotelkamers. Maar je leert wel culturen kennen. En die passie heb je nodig om vooruit te kunnen gaan."