Meesseman: "Grote stap dichter bij waar we al een heel seizoen voor werken"

  De Washington Mystics staan op het punt om de WNBA op hun palmares te zetten. Dankzij winst in partij 3 staat het 2-1 voor de Mystics. De inbreng van Emma Meesseman kon in de derde match weer niet overschat worden.

  "Ik hoop dat deze tweede overwinning geen extra druk met zich zal meebrengen en dat we ons eigen spel blijven spelen, want dit is een grote stap dichter bij waar we dit seizoen al lang voor aan het spelen zijn", zegt Emma Meesseman na de zege in duel 3 aan onze man ter plaatse, Christophe Vandegoor.

   

  "Misschien zijn we vandaag met wat twijfels aan de derde finalematch begonnen, omdat twee van onze basisspeelsters van de week out waren met een hernia. We wisten niet of ze zouden kunnen starten. Maar gelukkig zijn die twijfels niet lang blijven hangen."

   

  "We konden een grote kloof uitbouwen, maar Connecticut slaagde erin om terug te keren in de match. Dat is ons dit seizoen al een paar keer overkomen, dat zou niet mogen. Connecticut is een ploeg die niet snel opgeeft, maar het is onze sterkte om op zulke momenten een paar keer diep in te ademen en rustig te blijven. Dat is gebeurd."

   

  Neemt de spanning toe nu de titel écht in zicht is? "Ik denk dat het niet anders zal zijn dan voor de afgelopen wedstrijden. Het blijven natuurlijk de finals die veel media-aandacht opwekken, maar het is nu zaak om eerst goed te recupereren, want het is al een lang seizoen geweest. Iedereen heeft wat kwaaltjes. Daarna volgen de video-analyses om onze fouten te corrigeren en kunnen we morgen nog wat shotten." 

  Mestdagh: "Moeilijk te geloven"

  Hoewel Kim Mestdagh in deze finalewedstrijden niet speelt, is ze ook als bankzitter van grote waarde voor de Mystics. 

   

  "Ik leef hard mee, probeer energie te leveren als een soort van cheerleader en zo mijn steentje bij te dragen waar ik kan. Ik hoef mezelf daar zeker niet voor te forceren", zegt Mestdagh.


  "In het gewone seizoen had ik vaak het gevoel dat ik kon meedraaien, maar nu kan het me niet zo veel meer schelen of ik al dan niet speel. Ik snap dat de coach in deze fase van de competitie niks meer verandert aan de opstelling. Misschien heb ik nog niet de juiste snelheid of vertrouwen om voluit mee te draaien." 

   

  Kampioen worden zou ook voor Mestdagh een unieke ervaring zijn. "Het is moeilijk te geloven dat ik hier in mijn eerste jaar zo dicht bij een WNBA-titel sta. We zijn eigenlijk nog niet op volle sterkte, dus hopelijk kunnen we nog wat details aanpassen en het dinsdag afmaken. Zo niet, dan zal het thuis in Washington moeten gebeuren."

   

  Welke rol speelt Emma Meesseman in dit Washington? "Emma is van onschatbare waarde. Ze komt van de bank en speelt goed. Als ze start, speelt ze ook goed. Ze kan alles: scoren, passen, rebounden, verdedigen, ze leest het spel... Als je zo iemand van de bank kunt halen, is dat een enorm pluspunt voor elke ploeg."

  Tweets over/met Meesseman in finaleduel 3: