• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin kijkt ernaar uit om te rijden met Van Aert: "Hij moet me leren crossen"

  Tom Dumoulin timmert nog volop aan zijn conditie.

  Tom Dumoulin timmert nog volop aan zijn conditie.

  Tom Dumoulin is er helemaal van overtuigd dat hij volgend jaar weer de oude zal zijn. "De dokters zeggen dat mijn knie prima zal herstellen en niet meer zal opspelen", zegt de Nederlander, die volgend jaar naar Jumbo-Visma verkast.

  Dumoulin: "Nog tot eind oktober blijven opbouwen"

  2019 is een jaar om snel te vergeten voor Tom Dumoulin. In de Giro staakte hij de strijd al snel door een harde val op zijn knie. Door diezelfde knie moest de Sunweb-kopman ook passen voor de Tour en het WK.

   

  "Met mijn knie gaat het ondertussen heel goed", vertelde Dumoulin gisteren tijdens de Tour de Dumoulin, een toertocht georganiseerd door de Giro-winnaar van 2017. 

   

  "Ik heb zaterdag 4 uur gefietst, samen met Jos van Emden. Het begint weer ergens op te lijken. Het is de bedoeling dat ik tot eind oktober blijf opbouwen."

   

  "Begin november ga ik dan even op vakantie en daarna begin ik dan aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alle dokters zijn ervan overtuigd dat dat goed zal gaan. Ze zeggen dat mijn knie prima zal herstellen en niet meer zal opspelen."

  "Ik kan veel leren van Wout en omgekeerd"

  Volgend jaar ruilt Dumoulin Sunweb voor Jumbo-Visma, waar hij terechtkomt in een team vol toppers. “Bij Sunweb heb ik ervaren dat het lastig was om de enige kopman te zijn", zegt Dumoulin.

   

  "Als ik eens ziek of minder goed ben, zal er bij Jumbo-Visma altijd wel een andere kopman zijn die het stokje van mij kan overnemen, bij Sunweb was dat niet het geval."

   

  "En als we in grote rondes met meerdere kopmannen starten, trekken we de kaart van de renner die er het beste voor staat. Ineos doet dat al jaren zo."

   

  Bij Jumbo-Visma wordt Dumoulin ploegmaat van Wout van Aert. "Ik kijk er heel erg naar uit om samen te rijden met hem. Maar hij moet me eerst nog leren crossen", lacht Dumoulin. "Ik denk dat ik veel van hem kan leren en hij ook van mij. Zo maak je elkaar echt wel beter.”

  "Heel weinig tussen de Tour en de Spelen"

  Wat zijn Dumoulins doelen volgend seizoen? "Als het Tour-parcours me ligt, kan ik me

   voorstellen dat Jumbo-Visma me graag wil laten starten in Frankrijk", zegt Dumoulin.

   

  "Daarna volgen de Olympische Spelen. Tussen de Tour en de Spelen is er wel heel weinig tijd. Dat is niet ideaal voor de Spelen, maar het hoeft ook niet slecht uit te pakken. In het verleden zijn er al vaker olympische winnaars uit de Tour gekomen, zoals Bradley Wiggins."

  Het volledige interview met Dumoulin