Ga naar de inhoud

Victor Valdes mag geen jeugdtrainer meer zijn bij FC Barcelona

 ma 7 oktober 2019 14:59
Victor Valdes was sinds deze zomer coach van de U19 bij FC Barcelona.
Victor Valdes was sinds deze zomer coach van de U19 bij FC Barcelona.

Na 3 maanden heeft FC Barcelona Victor Valdes (37) al op straat gezet. De voormalige doelman was er aan de slag als coach bij de U19, maar na enkele conflicten is zijn liedje uitgezongen.

Als doelman verzamelde Victor Valdes een kast aan trofeeën bij FC Barcelona: 6 titels, 2 bekers, 3 keer de Champions League en 2 keer het WK voor clubs.

 

In 2014 verliet Valdes de Catalaanse club. Hij speelde in de nadagen van zijn carrière nog een half seizoen bij Standard. Deze zomer haalde Barcelona de oud-doelman weer aan boord als trainer van de U19.

 

Maar volgens de Spaanse media kwam het al snel tot confrontaties tussen Valdes en jeugdcoördinator Patrick Kluivert. Zo wil de Nederlander bijvoorbeeld dat alle jeugdteams met een 4-3-3-opstelling spelen, terwijl Valdes vasthield aan 4-4-2.

 

Vandaag maakte Barcelona na een reeks conflicten bekend dat er een einde is gekomen aan de samenwerking met de 37-jarige Valdes.

Barcelona maakte het ontslag bekend op Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.