Weigering van Wathelet kost titelverdediger België de Nations Cup

  Nevados moest als laatste de ring in maar bleef niet foutloos.

  De Belgische jumpingploeg is er niet in geslaagd om voor het tweede jaar op een rij de finale van de Nations Cup te winnen. België was lange tijd in de running in Barcelona, maar Gregory Wathelet verzamelde als laatste combinatie 11 strafpunten. Zo ging de zege naar de Ierse ruiters.

  Vorig jaar pakte de Belgische ploeg goud in Barcelona, dit jaar moeten ze tevreden zijn met zilver. Niels Bruynseels verzamelde op de slotdag 4 strafpunten, maar Olivier Philippaerts en Jerome Guery bleven foutloos en hielden België zo wel lang in de running voor de eerste plaats. 

   

  De concurrentie kwam van Ierland. Daar bleven ook twee ruiters foutloos. Het derde resultaat dat meetelde was dat van Kenny Darragh, die amper 1 strafpunt achter zijn naam kreeg. 

   

  Gregory Wathelet moest als Belgische slotruiter dus foutloos blijven om de titel te verlengen. Dan zou het resultaat van Bruynseels geschrapt worden. Maar dat lukte niet. Nevados verraste zijn ruiter met een weigering en samen met de straftijd kwam het totaal van Wathelet op 11 strafpunten. Het werd dus een tweede plaats voor de Belgen achter Ierland. Zweden werd derde.