Van der Poel kleurt Famenne Ardenne Classic, Claeys juicht

  Claeys kwam solo over de streep.

  Claeys kwam solo over de streep.

  Dimitri Claeys (Cofidis) heeft de 3e editie van de Famenne Ardenne Classic op zijn naam geschreven. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) zat in de vlucht van de dag, ging daarna solo, werd ingelopen en won de pelotonsprint voor plek 6.

  Dimitri Claeys springt weg in de slotkilometer en wint de Famenne Ardenne

  Terwijl zijn collega-veldrijders door de modder baggerden van Neerpelt, liet Mathieu van der Poel zijn kunstjes zien op Waalse wegen.

  De Nederlandse veelkunner reed in zijn eentje een gat dicht van 45 seconden op een leiderskwartet. Toen Van der Poel op 40 kilometer van de streep de hete adem van het peloton voelde, schudde hij een geweldige versnelling uit zijn dijen.

   

  Van der Poel werd bijgebeend door een zevental, maar het peloton neutraliseerde de vlucht. Een nieuwe aanvalspoging met de Fransman Anthony Turgis en onze landgenoten Remy Mertz, Baptiste Planckaert en Dimitri Claeys was wel de goede.

   

  Claeys was niet zegezeker en probeerde tot 3 keer toe zijn vluchtgezellen overboord te gooien. Anthony Turgis counterde 2 keer, maar bij de laatste poging  in de slotkilometer versteende de Fransman.

   

  Achter de rug van Claeys snelden Baptiste Planckaert en tegenaanvaller Timo Roosen naar de overige podiumplaatsen. Van der Poel won de sprint van het uitgedunde peloton voor Mike Teunissen.

  Famenne Ardenne Classic (1.1)
  1. Dimitri Claeys  
  2. Baptiste Planckaert  
  3. Timo Roosen (Ned)  
  4. Anthony Turgis (Fra)  
  5. Remy Mertz   
  6. Mathieu van der Poel (Ned)  
  7. Mike Teunissen (Ned)  
  8. Maurits Lammertink (Ned)  
  9. Christophe Noppe  
  10. Lawrence Naesen