Colbrelli houdt Valverde van de overwinning in GP Beghelli

  Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) heeft voor de 2e keer in zijn carrière de GP Beghelli gewonnen. De Italiaan had in Monteveglio nog een scherpere sprint in huis dan de 39-jarige Alejandro Valverde. Sep Vanmarcke eindigde in de top 10.

  Het eerste belangrijke wapenfeit van de dag zagen we in de plaatselijke rondes, met telkens de beklimming van de Zappolino. Een groep met onder meer Moscon, George Bennett en Ivan Sosa stak de lont aan het vuur. Uit die groep reed Neilson Powless weg.

   

  Het waren uiteindelijk maar schijngevechten. Het écht gevecht vond plaats op de laatste passage over de Zappolino, waar 7 renners (met daarbij titelverdediger Bauke Mollema) wegstoven. Sonny Colbrelli had in de sprint de beste papieren en dat bleek ook. Enkel Alejandro Valverde kon hem het vuur aan de schenen leggen. Na 2015 is het zijn 2e overwinning in deze Italiaanse eendagskoers, waarmee hij samen met Stefano Zanini recordhouder wordt. De GP Beghelli vindt wel nog maar sinds 1997 plaats.

  Uitslag GP Beghelli (1.BC)

  1.  Sonny Colbrelli (Ita)
  2. Alejandro Valverd (Spa)
  3. Jack Haig (Aus)
  4. David Gaudu (Fra)
  5. Bauke Mollema (Ned)
  6. Guillaume Martin (Fra)
  7. Ivan Garcia Cortina (Spa)
  8. Andrea Pasqualon (Ita)
  9. Sep Vanmarcke
  10. Jon Aberasturi (Spa)