Verdict voor Hodeg na zware val: gebroken onderarm, schouder en ribben

  Hodeg.

  Hodeg (rechtsboven) knalde zwaar tegen de nadarhekken.

  Deceuninck-Quick Step heeft een update gegeven over de toestand van sprinter Alvaro Hodeg na zijn zware valpartij in de Tour de l'Eurométropole. Een gebroken onderarm (links), een gebroken schouder (rechts) en 2 gebroken ribben is de zure conclusie.

  De Tour de l'Eurométropole heeft een zure nasmaak gekregen voor Alvaro Hodeg. De Colombiaanse spurtbom van Deceuninck-Quick Step was een van de favorieten op winst, maar werd na een valpartij in de laatste bocht afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn team komt nu met een update.

   

  "Na zijn crash in de slotkilometer werd Alvaro Hodeg afgevoerd naar het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat hij zijn linkeronderarm, rechterschouder en 2 ribben gebroken heeft", klinkt het verdict. 

   

  "Zondag zal hij in België onder het mes gaan aan zijn schouder. Alvaro blijft ook 's nachts nog in het ziekenhuis wegens vrees op een hersenschudding. Hij bevindt zich wel in een stabiele en comfortabele staat."

  De valpartij van Hodeg in beeld (1'23")

  De update van Deceuninck-Quick Step