Martinez beloont Lestienne met stek bij Rode Duivels: "Hij past in ons systeem"

  Maxime Lestienne is bezig aan een goed seizoen bij Standard.

  Roberto Martinez haalt Maxime Lestienne bij de Rode Duivels. De speler van Standard "past heel goed in het systeem van ons team", zegt de bondscoach bij de bekendmaking van zijn selectie. Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Jason Denayer en Koen Casteels zijn er door blessures niet bij.

  Lestienne kan voor het eerst in actie komen

  Maxime Lestienne is voorlopig bezig aan een uitstekend seizoen bij Standard. De 27-jarige aanvallende middenvelder is de draaischijf van het team van Michel Preud'homme. Zijn goede prestaties leveren hem nu een selectie voor de Rode Duivels op. Lestienne was er in 2013 al eens bij, maar kwam toen niet in actie.

   

  "Lestienne verdient het om bij de selectie te zitten", verduidelijkt Martinez zijn keuze. "Hij is heel getalenteerd en toont dat dit seizoen bij Standard. Hij is een ouderwetse nummer tien, die altijd weet te infiltreren en de ruimte opzoekt. Zijn intensiteit zonder de bal is enorm."

   

  "Hij kreeg bij Standard een heel belangrijke rol, waarin hij veel groeide. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken de komende dagen."

   

  Zitten in tegenstelling tot Lestienne niet in de selectie door blessures: Kevin De Bruyne, Koen Casteels, Vincent Kompany en Jason Denayer.

   

  Ook Mousa Dembélé is er opnieuw niet bij. Hoe komt dat? "We hebben afgesproken dat hij tijd krijgt om zich volledig aan te passen aan het leven in China. In december is de competitie daar afgelopen, daarna zitten we samen om zijn internationale carrière te bespreken."

  Lestienne is een ouderwetse nummer 10 en zoekt graag de ruimte op. Hij past heel goed in ons systeem.

  Roberto Martinez
  Maxime Lestienne

  In 2013 was Maxime Lestienne er al een keer bij voor de oefeninterland in en tegen de Verenigde Staten, maar toen speelde hij niet.

  "Met hernieuwde moed terug naar hun club"

  Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben het op dit moment heel moeilijk bij Real Madrid. Wat denkt de bondscoach daar van?  “De Rode Duivels hebben spelers bij de beste clubs ter wereld. Bij die clubs word je altijd tot het uiterste gedreven en zijn er af en

  toe periodes met wat tegenslag", aldus Martinez.

   

  "Als ik van twee spelers zeker weet dat ze daarmee kunnen omgaan, dan zijn het wel Eden Hazard en Thibaut Courtois. Ik kijk ernaar uit om ze terug te zien na het weekend.

  De interlandbreak kan voor hen een afleiding zijn. Als we ons voor het EK kunnen kwalificeren, kunnen ze met hernieuwde moed naar hun club terugkeren."

   

  Ook voor Yari Verschaeren zijn het moeilijk tijden bij Anderlecht. Martinez behoudt het vertrouwen in de 18-jarige middenvelder. "Als je op die leeftijd in het eerste team van Anderlecht speelt, wil dat zeggen dat je goed bezig bent met je carrière. Het resultaat van het weekend speelt daarbij niet zo'n grote rol."

   

  "Yari heeft me tijdens de vorige interlandperiode voldoende overtuigd. Dit is voor hem de volgende stap."

  Verschaeren heeft me tijdens de vorige interlandperiode voldoende overtuigd. Dit is voor hem de volgende stap."

  Roberto Martinez

  "30 op 30? Groepswinnaar in de eerste plaats"

  Als de Rode Duivels volgende week donderdag winnen van San Marino, zijn ze zeker van hun plaats op het EK van 2020, dat over heel Europa wordt gespeeld. Dat lijkt een formaliteit. Is 30 op 30 halen een doel voor de Belgen? "We willen in de eerste plaats groepswinnaar worden", zegt Martinez weinig verrassend.

   

  "Als je dat probeert te doen, komt de 30 op 30 automatisch in beeld. Maar het is geen doel op zich. Rusland is een heel sterk team dat ook wil winnen. De trip naar Kazachstan is een goede test voor ons. Het is een wedstrijd na een lange vliegreis op een slechte grasmat."

  De volledige selectie van Roberto Martinez: