Geen drank voor Antwerp-fans op hoofdtribune na supportersincidenten

  Tegen AZ in de Europa League liep het uit de hand.

  Antwerp heeft maatregelen aangekondigd om te vermijden dat de supporters van de club nog over de schreef gaan. Zo zal er op tribune 1 geen drank toegelaten zijn tijdens de match tegen Standard. Ook werden er al procedures opgestart tegen fans die het in het verleden te bont gemaakt hebben. "De match tegen AZ was een dieptepunt, een dreun voor het imago van de club."

  De boete van 46.250 euro die Antwerp kreeg voor de ongeregeldheden in de Europa League-wedstrijd tegen AZ ligt de club duidelijk zwaar op de maag. Die wedstrijd in de laatste voorronde werd ontsierd door supporters die vuurwerk afstaken en voorwerpen op het veld gooiden. De club wil graag komaf maken met dergelijk gedrag.

   

  "RAFC staat stilaan weer op de voetbalkaart. Overal een vol huis, en vocaal steeds sterker dan onze tegenstanders, maar helaas heeft niet iedereen het begrepen", klinkt het in een statement op de website van de club. "Door het gooien van voorwerpen, voornamelijk bekers, heeft de club in het verleden herhaaldelijk sancties gekregen. De match tegen AZ was een absoluut dieptepunt en een dreun voor ons imago."

   

  "Het gooien van bekers draagt op geen enkele manier bij tot de fantastische sfeer, integendeel. De club is actief op zoek gegaan naar de mensen die het voor alle supporters verpesten. Samen met de voetbalcel Binnenlandse Zaken zijn er al verschillende procedures tot burgerlijke uitsluiting opgestart."

   

  Maar de club neemt ook preventieve maatregelen. Tijdens de match tegen Standard zal er dit weekend geen drank toegelaten worden op de hoofdtribune. "Het is helaas duidelijk dat dergelijke incidenten vooral daar plaatsvinden." Voorlopig geldt het verbod maar voor 1 wedstrijd. "We blijven onze fans wel vragen om voor de unieke vocale sfeer op de Bosuil te zorgen."

  Mededeling van Antwerp: