Hodeg wint uitgeregende Münsterland Giro, Merlier op het podium

  Hodeg is net sneller dan Ackermann.

  Ook in de laatste weken van het seizoen blijft Deceuninck-Quick Step oogsten. Alvaro Hodeg won de Münsterland Giro na een nipte sprint tegen Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) in de gietende regen. Tim Merlier (Corendon-Circus) eindigde op de 3e plaats. De sprint werd ontsierd door een valpartij. 

  De award van de dag werd uitgedeeld aan Brian van Goethem. De Nederlander van Lotto-Soudal reed de hele dag voorin en schudde in de slotfase nog een tweede aanval uit zijn kuiten. Ook Mathieu van der Poel viel meer dan eens aan. 

   

  Van Goethem hield erg lang stand en werd pas in de slotkilometer gegrepen. De sprintersploegen wilden zich de kaas niet van het brood laten eten en effenden het pad voor hun speerpunten.

   

  Alvaro Hodeg werd perfect gelanceerd en hield nog net stand tegen de opkomende Pascal Ackermann. De Colombiaan was niet zeker van zijn stuk, maar reageerde uitgelaten toen enkele minuten na de finish de bevestiging volgde.

   

  De sprint werd wel ontsierd door een val van Florian Sénéchal, de aangever van Hodeg. De Fransman tikte Max Walscheid aan en gleed over de Duitse bruine zeep richting de finish. Na de finish ging hij verhaal halen met een stevige tik op de helm van de Duitser.

  De finish:

  De knokpartij na de finish:

  Uitslag:
  1. Alvaro Hodeg (Col) 193 km in 4u26'39"
  2. Pascal Ackermann (Dui) z.t.
  3. Tim Merlier  
  4. Fernando Gaviria (Col)  
  5. Max Walscheid (Dui)  
  6. Mike Teunissen (Ned)  
  7. Christophe Noppe  
  8. Piet Allegaert  
  9. Roy Jans  
  10 Niccolo Bonifazio (Ita)