Claudio Marchisio stopt: "Ik voelde geen kriebels meer op het veld"

  Claudio Marchisio speelde bijna zijn hele carrière bij Juventus.

  Claudio Marchisio speelde bijna zijn hele carrière bij Juventus.

  De Italiaanse middenvelder Claudio Marchisio hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De 55-voudige international kan zich op zijn 33e niet meer opladen voor het profvoetbal.

  Het afscheid van Claudio Marchisio is geen grote verrassing. De Italiaan sukkelde de jongste jaren van de ene blessure in de andere en een poging om zijn carrière te herlanceren bij Zenit kwam niet echt van de grond. Op zijn 33e houdt de middenvelder het nu voor bekeken.

   

  "Aan het jongetje dat graag profvoetballer wilde worden, beloofde ik ooit te stoppen als ik geen kriebels meer zou voelen wanneer ik het veld opstap. Die belofte kwam ik niet meer na en daarom heb ik nu besloten om te stoppen", vertelde Marchisio op een persconferentie in het stadion van Juventus, de club waar hij naam maakte.

   

  Vanuit de jeugd groeide hij er door tot in het eerste elftal van de Oude Dame. In het shirt van Juventus won hij 7 Italiaanse titels en 4 Italiaanse bekers. Hij speelde bijna 400 wedstrijden voor de club, waarin hij 37 keer scoorde en 43 assists uitdeelde. Na zijn Juventus-periode voetbalde hij nog even voor Zenit, maar daar kon hij geen potten breken.