"Club Brugge heeft België op de kaart gezet, dit punt gaat de wereld rond"

  De spelers van Club Brugge bedanken de meegereisde fans.

  Club Brugge nam gisteren een verdiend punt mee uit Santiago Bernabeu. Eddy Snelders zag een prestatie om "trots op te zijn". "Toch wegen de gemiste kansen tegen Galatasaray nog altijd zwaarder door dan dit punt in Madrid", zegt onze huisanalist.

  "Tactiek wierp vruchten af"

  Club Brugge verbaasde gisteren vriend en vijand door Real Madrid op een 2-2-gelijkspel te houden in eigen huis. Kan blauw-zwart, gezien de 0-2-voorsprong, daar tevreden mee zijn? "Het was een prestatie om heel trots op te zijn", vat Eddy Snelders een dag later samen.

   

  "Als je bij één van de Europese voetbalgrootmachten op bezoek moet, weet je dat het een moeilijke wedstrijd wordt. De manier waarop Club Brugge gisteren speelde, was heel knap. Ze hebben een punt gehaald - het konden er ook drie zijn - en dat was gezien de wedstrijd een juiste uitslag."

   

  Het plan van Philippe Clement, met drie snelle spitsen, werkte uitstekend."Hij wist dat Real Madrid de laatste tijd niet goed in zijn vel zit en dat heeft hij meteen aangetoond in de wedstrijd. Ik was verrast dat hij niet met een stevige spits speelde, maar de tactiek van de Club-trainer wierp meteen zijn vruchten af."

   

  "De drie wendbare jongens voorin waren heel snel in de omschakeling en liepen goed weg in de rug van de verdediging. In de eerste helft brachten ze Real vaak in verlegenheid, met twee mooie doelpunten als resultaat. Real heeft lang moeten zoeken om daar een antwoord op te vinden."

  Clement wist dat Real Madrid niet goed in zijn vel zit en dat heeft hij meteen aangetoond in de wedstrijd.

  Eddy Snelders

  "Verlies van twee punten zindert na"

  Dat antwoord kwam er uiteindelijk na de rust. "De fans waren niet tevreden na de eerste helft en dat hebben we ook duidelijk gehoord in het stadion", gaat Snelders voort. "In de tweede helft waren de eerste twintig minuten van Real veel beter. De thuisploeg ontwikkelde wel druk en drong Club Brugge helemaal terug. Het doelpunt hing in de lucht en kwam er ook vrij snel. Dat was het Real van de betere dagen."

   

  "Toch had het er heel anders kunnen uitzien. De beste actie van Emmanuel Dennis kwam er eigenlijk na zijn twee doelpunten. Hij kwam na de rust oog in oog met de doelman, maar miste. Dat had de definitieve doodsteek kunnen zijn voor Real. Die uppercut had er waarschijnlijk voor gezorgd dat het over en out was voor de thuisploeg. Jammer genoeg ging de bal niet binnen."

   

  De rode kaart voor Ruud Vormer luidde uiteindelijk de gelijkmaker in. "Op dat moment was Real niet meer in staat extreme druk te ontwikkelen. Dankzij die manmeersituatie kon het dan toch nog voor Real. Simon Deli, net als de drie andere verdedigers heel sterk, ging één keer in de fout en de bal ging erin."

   

  "De 2-2 is uiteindelijk een resultaat om heel trots op te zijn, maar het verlies van de twee andere punten zindert nog altijd een beetje na."

  De beste actie van Dennis kwam er eigenlijk na zijn twee doelpunten. Hij kwam oog in oog met de doelman, maar miste. Dat had de definitieve doodsteek kunnen zijn voor Real.

  Eddy Snelders

  "Niet winnen tegen Galatasaray weegt zwaarder door dan dit punt"

  Zinédine Zidane toonde zich na de wedstrijd geen grote "verliezer". Heeft de Real-trainer een punt? "De uitspraken van Zidane zijn die van een trainer die ontgoocheld is en niet direct oplossingen vindt", zegt Snelders. Hij had gedacht dat Club Brugge van een minder hoog niveau was."

   

  "Maar Club Brugge is al een aantal weken de beste ploeg in België. Het raast dominant door de eigen competitie, op een paar uitschuivers na. Die calculeer je ook in als je Europees speelt."

   

  Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Club Brugge. "Het niet winnen tegen Galatasaray weegt zwaarder door dan het punt in Madrid. Als Club verliest in Turkije kan het nog altijd vierde worden. In cijfers betekent dit punt bij Real dus niet veel, maar Club Brugge heeft België toch op de kaart gezet. Dit punt gaat de wereld rond."

  Club Brugge is al een aantal weken de beste ploeg in België. Het raast dominant door de competitie op een paar uitschuivers na die je moet incalculeren als je Europees speelt.

  Eddy Snelders

  Meer over Real Madrid - Club Brugge: