"Het is belachelijk om te zeggen dat Saint-Etienne geen test was"

  Michel Louwagie (archief) is tevreden met waar zijn club staat op dit moment.

  Ruim 800 kilometer van Oleksandria speelt KAA Gent morgenavond in Lviv zijn tweede groepswedstrijd van de Europa League. "We willen winnen om te kunnen overwinteren", zegt manager Michel Louwagie, die vindt dat de topper van zondag bij Club Brugge ongelukkig gepland is.

  "Oorlogssituatie vermijd je best"

  Door de problemen in Oost-Oekraïne speelt Oleksandria zijn thuiswedstrijden in Lviv, zo'n 800km meer naar het westen van het land. Michel Louwagie vertrok vanochtend met de rest van de spelersgroep richting Oekraïne. Wat weet de manager van KAA Gent over de tegenstander van morgenavond?

   

  "Het is een fysiek sterke ploeg met een heel goede mentaliteit. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Jaremtsjoek heeft daar gespeeld en zal dus wel wat spelers kennen. Dat moet een voordeel zijn in moeilijke omstandigheden. Laat ons ook hopen dat het niet te koud is."

   

  "We hebben in Lviv al eens zwaar verloren van Sjachtjor Donjetsk. Er wordt ook nauwelijks volk verwacht. Maar ik heb gelezen dat de problemen die zich in Oost-Oekraïne voordoen bijna verleden tijd zijn. Laat ons hopen dat het de laatste keer is dat we in die moeilijke omstandigheden moeten spelen. Een oorlogssituatie vermijd je best."

   

  Als Gent wil overwinteren, wint het best twee keer tegen Oleksandria. "Een punt halen zou ook niet slecht zijn", countert Louwagie. "Tegen Saint-Etienne hebben we bewezen dat we ook tegen Wolfsburg iets kunnen pakken thuis. Hun onderling duel is ook belangrijk voor ons. Vrijdagochtend zullen we dus meer weten."

  Laat ons hopen dat het de laatste keer is dat we in die moeilijke omstandigheden moeten spelen. Een oorlogssituatie vermijd je best.

  Michel Louwagie

  "Club Brugge is zondag favoriet"

  KAA Gent speelde dit seizoen nog geen enkele topwedstrijd. Kennen we de waarde van de ploeg pas zondagavond, na de wedstrijd bij Club Brugge? "Het is een beetje belachelijk om te zeggen dat Saint-Etienne geen test was", aldus Louwagie.

   

  "Ze waren vorig seizoen toch vierde in de Ligue 1 en hebben nu gewoon wat tegenslag. Ik heb vertrouwen in de kwaliteiten van mijn kern. Het is duidelijk dat Club Brugge zondag favoriet is. De recuperatietijd is voor onze spelers ook veel korter dan voor de spelers van Club Brugge. Zij kunnen vier dagen herstellen van hun Europese wedstrijd, wij slechts twee."

   

  "Dat mag uiteraard geen excuus zijn, maar het is jammer dat de topper van zondag in deze omstandigheden gespeeld moet worden. Het is sowieso al niet gemakkelijk om in Brugge te gaan spelen, zeker niet met zo'n verplaatsing naar Oekraïne in de benen."

   

  "Hoe dan ook ben ik tevreden met waar we nu staan. We spelen de groepsfase van de Europa League na zes moeilijke kwalificatiewedstrijden en staan derde in de competitie, het kan slechter."

  Het is jammer dat de topper van zondag in deze omstandigheden moet gespeeld worden. Het is sowieso al niet gemakkelijk om in Brugge te gaan spelen, zeker niet met zo'n verplaatsing naar Oekraïne in de benen.

  Michel Louwagie