Genk krijgt boete voor rookpot en moet schadevergoeding aan STVV

  "Elke vorm van pyrotechnisch materiaal moet uit de stadions geweerd worden."

  Landskampioen KRC Genk gaat een dure maand tegemoet. Het kreeg een boete van 4.000 euro voor een rookpot in Charleroi en moet van de Pro League een schadevergoeding betalen aan STVV van 25.000 euro.

  De Pro League heeft beslist dat KRC Genk de schade die de fans vorig seizoen toebrachten aan het veld van STVV moet vergoeden. Toen gooiden Genkse fans vuurpijlen op het kunstgras van Stayen en dat veroorzaakte brandplekken. 

   

  Genk toonde zich bereid om een schadevergoeding van 12.500 te betalen, maar de Pro League verplicht de landskampioen om met een schadevergoeding van 25.000 euro over de brug te komen. Genk verzet zich daar niet tegen.

   

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft dan weer een boete van 4.000 euro opgelegd aan KRC Genk, omdat Limburgse supporters tijdens het competitieduel in Charleroi een rookpot hadden afgestoken.

   

  "Elke vorm van pyrotechnisch materiaal, hoe beperkt dan ook, moet uit de stadions geweerd worden. Daar hebben we een duidelijke opdracht voor gekregen. Zowel de Pro League als de KBVB hanteren een nultolerantie", luidt het bij het Bondsparket.

  Op een uitspraak over de ongeregeldheden van afgelopen weekend in de Limburgse derby is het nog even wachten. De Pro League startte de interne procedure op, waardoor er beide clubs samen een vergoeding van 50.000 euro boven het hoofd hangt.

   

  Daarnaast wordt wellicht volgende week de disciplinaire procedure bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) ingeleid. Een definitief gestaakte wedstrijd kan aanleiding geven tot de sanctie van een match achter gesloten deuren. Ook puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden.