Dubbele tik voor Meesseman en co: nederlaag en blessure Delle Donne

  Emma Meesseman

  Emma Meesseman kon Washington niet naar de zege loodsen.

  De Washington Mystics zijn het thuisvoordeel kwijt in de finale van de WNBA. Het team van Emma Meesseman en Kim Mestagh verloor in de tweede match met 87-99 van de Connecticut Sun. Erger nog voor de Mystics: MVP Elena Delle Donne viel uit met een rugblessure.

  Emma Meesseman begon op de bank, maar moest al na enkele minuten sterspeelster Elena Delle Donne, de MVP van het reguliere seizoen, vervangen. Delle Donne had te veel last van haar rug en kon niet meer voortspelen. Dat was een fikse tik voor Washington.

   

  Meesseman nam haar ploeg op sleeptouw, maar in het laatste kwart was Connecticut te sterk. Onze landgenote probeerde het tij nog te keren, maar haar driepuntpogingen troffen niet raak. Ondanks de 23 punten, 8 rebounds en 3 assists van Meesseman trok Connecticut aan het langste eind met 87-99.

   

  "We moesten even bekomen na de blessure van Delle Donne", zei Washington-coach Mike Thibault. "Het heeft lang geduurd voor we hersteld waren." Thibault hoopt Delle Donne te recupereren voor de volgende wedstrijden. Connecticut mag nu twee keer thuis spelen en kan het dus afmaken voor de eigen fans.

  finale WNBA: Washington Mystics - Connecticut Sun 1-1
  Game 1 Washington Connecticut 95-86
  Game 2 Washington Connecticut 87-99
  Game 3 Connecticut Washington 6/10
  Game 4 Connecticut Washington 8/10
  Game 5 (evt) Washington Connecticut 10/10

  Enkele knappe acties van Emma Meesseman

  Emma Meesseman was de uitblinker bij Washington