Ga naar de inhoud

Cardiff City wil niet betalen voor Sala en stapt naar het TAS

Cardiff City wil FC Nantes geen 6 miljoen euro betalen voor de overleden aanvaller Emiliano Sala. De club stapt naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne om de beslissing van de FIFA aan te vechten.

Cardiff City nam de Argentijnse spits in de winter over van Nantes. De 28-jarige Sala overleed op 21 januari echter op weg naar Wales, toen een klein vliegtuig waar hij in zat neerstortte. Cardiff degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League.

 

De clubs probeerden in onderling overleg een oplossing te vinden over de financiële afhandeling, maar slaagden daar niet in. Nantes trok naar de FIFA om een deel van het aanvankelijke transferbedrag van om en bij de 17 miljoen euro te recupereren.

 

De FIFA oordeelde dat Cardiff daarvan 6 miljoen moest overmaken aan Nantes, maar de Welshe club betwist dat. Volgens hen was Sala op het moment van zijn overlijden niet aangesloten bij het team. 

 

"Er is duidelijk bewijs dat de transfer nooit volledig is afgerond in overeenstemming met de vele contractuele vereisten die door Nantes waren opgesteld. We zijn heel ontgoocheld in de beslissing van de FIFA. Er is geen rekening gehouden met onze documentatie."

Na de emotionele begrafenis van Sala hadden beide clubs beloofd om er geen juridisch steekspel van te maken, maar dat is dus niet gelukt. Cardiff krijgt de komende drie jaar in totaal ongeveer 47 miljoen euro om de degradatie uit de Premier League draaglijk te maken.