"Met Van Aert erbij zou Eli Iserbyt ook gewonnen hebben in de VS"

  Eli Iserbyt maakte in de VS twee keer het zegegebaar.

  0 / 0

  Maandagavond heeft fusieploeg Pauwels Sauzen-Bingoal zich officieel gepresenteerd aan de pers. Het is een samensmelting van het Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceteam van Geert Vanhoof en de Marlux-Bingoalploeg van Jurgen Mettepenningen.

  De formatie heeft de start van het nieuwe veldritseizoen zeker niet gemist. Eli Iserbyt won de eerste twee crossen van de Wereldbeker en met Laurens Sweeck was het team aan de winnende hand tijdens de openingscross van het veldritseizoen in eigen land, in Eeklo.

   

  Diezelfde Laurens Sweeck won ook de Trek Cup in Amerika. Michael Vanthourenhout maakte het zegegebaar in het Franse Vittel en Yannick Peeters was al tweemaal winnaar in China.

   

  Manager Jurgen Mettepenningen kan dus al best tevreden zijn over zijn nieuwe ploeg."Het was niet simpel om de puzzelstukken in elkaar te laten passen, maar daar ben ik toch in geslaagd", zegt Mettepenningen.

   

  "En wat voor een start hebben wij gemaakt dit seizoen. Met Eli Iserbyt hebben we de leider in de Wereldbeker-stand in onze gelederen. Dat is zonder meer top. Het was al een poosje geleden dat iemand van mijn ploeg die mooie trui mocht dragen. Kevin Pauwels had destijds die eer."

   

  "Bovendien hebben wij al drie "televisiecrossen" gewonnen. Dat was anders de voorbije jaren. Ik ben dus best tevreden over onze start. Als je met mensen praat heeft iedereen het over onze ploeg en het fenomeen-Eli Iserbyt. Dat maakt mezelf, maar zeker ook mijn sponsors blij. Wij zijn zonder meer de beste ploeg ter wereld. Niemand doet beter en wij zijn sterk in de breedte." 

  Wat voor een start hebben wij gemaakt dit seizoen. Met Eli Iserbyt hebben we de leider in de Wereldbeker-stand in onze gelederen. Dat is zonder meer top. 

  Jurgen Mettepenningen

  "Eli zou ook gewonnen hebben tegen Van Aert"

  Een grote kanttekening bij het succesverhaal van Mettepenningen en co: met Mathieu van der Poel en Wout van Aert ontbreken de twee tenoren in het wereldje.

   

  Mettepenningen: "Van der Poel zou eind oktober in Nederland de competitie hervatten en dan de Koppenbergcross rijden. Ik zit nu al zo'n 15 jaar in het veldrijden, maar wat die man al heeft laten zien is toch wel zeer groots. Hij steekt er zeker bovenuit."

   

  "Ook Wout van Aert is er nog niet bij, maar ik weet zeker dat mocht hij hebben deelgenomen in Amerika de uitslag dezelfde zou zijn geweest. Eli Iserbyt was daarin te machtig en hij mag dat van mij nog enkele keren zijn dit seizoen."

   

  "Ik verwacht veel van mijn renners. Ik reken op een schitterend seizoen. De 41 podiumplaatsen van vorig jaar moeten we zeker benaderen en liefst van al verbeteren. Ikzelf leg de lat ook hoog en mik op 10 zeges in de crossen die op televisie komen."      

  Iserbyt: "Goeie overstap naar de profs"

  Eli Iserbyt won zowel de veldritten in Iowa City als Waterloo. "Ik heb een heel goede zomer achter de rug. Ik heb de overstap naar de profs goed doorstaan", zegt Iserbyt.

   

  "Ik verteerde de trip naar Amerika ook perfect. Ik had geen last van jetlag. En die Wereldbeker-wedstrijden lagen me echt wel. In Iowa waren er tal van hoogteverschillen. Met mijn gestalte en gewicht heb ik daar zeker een voordeel."

   

  "Daarna volgde Waterloo met door de hevige regenval een zwaar en modderig parcours. Misschien niet evident voor mij, maar ik wist sinds het Belgisch kampioenschap in Kruibeke dat ik dit ook wel aankon."

   

  Iserbyt maakt van het Wereldbeker-klassement een hoofddoel. "Mijn positie is veelbelovend. Het is logisch dat ik van dat klassement een echt doel gemaakt heb."

   

  "Van der Poel en Van Aert? Natuurlijk heeft iedereen het over "de grote twee". Ik hoop dat Wout en Mathieu er snel bij zullen zijn. Hun aanwezigheid geeft onze sport alleen maar een meerwaarde."

  Michael Vanthourenhout: "Eli steekt er nu wat bovenuit"

  Laurens Sweeck: "Voel me heel goed in nieuwe ploeg"

  Gianni Meersman: "Grote druk van Eli's schouders"

  Mario De Clercq: "Ons niet spiegelen aan Van der Poel"

  Maud Kaptheijns: "Ik train nu volledig anders"

  Laura Verdonschot: "Er is geld te verdienen"

  Samenstelling van de fusieploeg

  Renners van Pauwels Sauzen-Bingoal:     
  * elites met contract: Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Eli Iserbyt, Daan Soete, Jens Adams, Diether Sweeck, Dieter Vanthourenhout, Yannick Peeters, Angelo De Clercq.     
  * dames elite: Laura Verdonschot, Jolien Verschueren, Maud Kaptheijns (Ned)
  * beloften: Jarno Bellens, Jelle Camps, Arno Debeir, Maxim Dewulf, Antono Ferdinande, Ryan Camp (Ned), Tomas Kopecky (Tsj), Toon Vandebosch, Victor Vandebosch.     
  * ploegleiders: Mario De Clercq en Gianni Meersman     
  * manager: Jurgen Mettepenningen