Red Dragons tegen Duitsland, Slovenië en Turkije voor deelname aan Tokio 2020

  De Red Dragons strijden begin 2020 in Berlijn voor de Olympische Spelen.

  De Red Dragons strijden begin 2020 in Berlijn voor de Olympische Spelen.

  De Belgische volleybalmannen spelen begin januari in Berlijn voor het laatste overgebleven Europese ticket voor de Olympische Spelen. De Red Dragons zijn onderverdeeld in een poule met Duitsland, Slovenië en Turkije.

  Op het EK in eigen land werden de Red Dragons teleurstellend uitgeschakeld in de 1/8e finales.

   

  Niettemin wonnen ze op de Europese ranking een plaats en staan ze nu 6e. Dat volstond ruimschoots om als een van de acht hoogst gerangschikte teams van Europa te mogen deelnemen aan het ultieme Europese kwalificatietoernooi voor Tokio 2020.     

   

  België treft er zilveren EK-medaille Slovenië (CEV-7), organisator Duitsland (CEV-10) en Turkije (CEV-13). De andere poule bestaat uit Europees kampioen Servië (CEV-1), Frankrijk (CEV-3), Bulgarije (CEV-8) en Nederland (CEV-9).

   

  Een plaats in de top 2 van de groep staat garant voor een kruisfinale met de andere poule.              

   

  Rusland (CEV-2), Polen (CEV-3) en Italië (CEV-5) zijn al verzekerd van deelname aan de Spelen.