Boegbeeld Eric Van Meir laat jeugdspelers doorstromen bij Lyra-Lierse

  " "

  Van Meir was speler en coach van Lierse en was nauw betrokken bij het ontstaan van Lyra-Lierse.

  Eric Van Meir gaat een actieve rol spelen bij amateurklasser Lyra-Lierse. De oud-international, een boegbeeld van Lierse en na het faillissement van die club ook nauw betrokken bij de opstart van Lyra-Lierse in 3e Amateur, zal instaan voor de doorstroming van de jeugdspelers naar de A-kern. Hij wordt ook ambassadeur: "Als ik iets doe, is het aan 100 procent of niet."

  Lyra-Lierse maakte het nieuws bekend op zijn website: "Eric Van Meir, icoon van het Lierse voetbal, zal zijn kennis en ervaring ten dienste stellen van de club. Met maar 1 doel voor ogen: Lyra-Lierse sportief en extrasportief helpen te groeien."

   

  "Van Meir was vanaf het eerste moment nauw betrokken bij het ontstaan van Lyra-Lierse. Sindsdien hielp hij onze club regelmatig achter de schermen. Nu beslisten Eric e Lyra-Lierse om  zijn rol uit te breiden en officieel te maken."

   

  Zijn rol is tweeledig. Op sportief vlak zal Van Meir onder meer een belangrijke rol spelen bij een topprioriteit van de club: de doorstroming van de jeugdspelers naar de A-kern. "Zo zal hij onze Postformatie (een selectie van beloftevolle U16/U17/U19-spelers) onder zijn hoede nemen."

   

  "Hij zal ook talenten van de A-kern op en naast het veld extra begeleiden en zijn ervaring en expertise ten dienste stellen van de A-kern."

   

  "Van Meir zal evenwel als ambassadeur ook zijn sterke schouders zetten onder de extrasportieve uitbouw van Lyra-Lierse." De ex-speler en ex-coach van Lierse zal meehelpen bij het Lyra-Lierse Community Project en de Lyra-Lierse Business Club.

   

  "Los van zijn taken bij Lyra-Lierse zal de 51-jarige oud-international nog actief blijven als lid van de technische staf van de U18 bij de Rode Duivels en als analist bij Play Sports", besluit het communiqué van de lagereklasser.

  Van Meir: "100 % visie, engagement, passie, talent en plezier"

  Van Meir, kampioen en topschutter van Lierse in 1997, krijgt het laatste woord: "Als ik iets doe, doe ik het aan 100 procent of ik doe het niet. Het voorbije seizoen volgde ik Lyra-Lierse uiteraard met grote aandacht. Als je dan ziet welke stappen de club op deze korte tijd al gezet heeft, met hoeveel passie en overtuiging de supporters en vrijwilligers hun club steunen, hoe het bestuur zegt wat het doet en doet wat het zegt... Dan voel je gewoon dat deze club mijn hart sneller doet slaan, hier wil ik mijn steentje aan bijdragen."

   

  "Het wederzijds respect is zeer groot, en ik vind hier alles terug wat ik zoek in een voetbalclub: visie, engagement, passie, talent en plezier. Ik heb er echt heel veel zin in.”