Greipel laat contract bij Arkéa Samsic ontbinden, nog geen duidelijkheid over toekomst

  André Greipel won onder meer 11 ritten in de Tour.

  Na één seizoen houdt André Greipel (37) het al voor bekeken bij Arkéa Samsic. De Duitse sprinter moest na zijn vertrek bij Lotto-Soudal de Franse ploeg mee op de kaart zetten, maar kwam dit jaar amper in het stuk voor. Hij heeft zelf gevraagd om zijn contract stop te zetten, maar zal pas begin november met nieuws over 2020 komen.

  "Ik was niet optimaal voorbereid voor mijn doelen"

  Eind vorig jaar zetten Lotto-Soudal en André Greipel een punt achter hun huwelijk. De succesvolle Duitse sprinter zette een stapje terug bij Arkéa Samsic, maar bij de Franse ploeg kon hij de hoge verwachtingen niet inlossen. 

   

  "4 weken geleden heb ik aan de ploeg gevraagd om mijn contract stop te zetten", vertelt Greipel op zijn website. "Het team ging akkoord. Ik ben hen erg dankbaar voor de samenwerking."

   

  "Ik had graag de statistieken opgekrikt, maar ik was niet optimaal voorbereid voor mijn doelen. In het eerste deel van het seizoen moest ik meerdere maanden opboksen tegen een bacteriële infectie. Helaas was ik pas 2 weken voor de start van de Tour hersteld."

   

  Greipel koerst donderdag nog de Sparkassen Münsterland Giro en zwaait dan al af bij Arkéa Samsic. "Tot begin november zal het stil blijven op mijn sociale media. In de week van 4 tot 10 november zal ik met informatie over 2020 komen."

  Ploeg: "Onze resultaten waren niet bevredigend"

  Arkéa Samsic mikt in 2020 hoger en heeft onder meer Nairo Quintana al aangetrokken. Ook woelwater Nacer Bouhanni zou op komst zijn.

   

  Ploegmanager Emmanuel Hubert reageert op de breuk met André Greipel: "Ik ben uiteraard ontgoocheld over de prestaties van André, ook al weet ik dat hij in de eerste plaats geraakt is. Onze resultaten zijn niet bevredigend."

   

  "We waren niet weigerachtig over het stopzetten van het contract. Dat zegt niets over de menselijke kant van Greipel, die we erg gewaardeerd hebben. Ik heb een grote kampioen en persoon ontmoet. Ik wens André veel succes in de toekomst."