Imke Courtois trotseert de zondvloed voor "De Warmathon". Waar loopt u?

  0 / 0

  Voor de vijfde keer wordt er tijdens de Warmste Week in zes steden een Warmathon georganiseerd. Kortrijk en Beringen zijn nieuwkomers en het Koning Boudewijnstadion wordt de nieuwe loopsite in Brussel. Met je deelname steun je een goed doel naar keuze. 

  De hemelsluizen gaan open voor Imke Courtois

  Deze morgen werd in de "De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow" op MNM het startschot gegeven voor de Warmste Week, maar dat viel een letterlijk in het water. De regen kwam met bakken uit de lucht tijdens de live uitzending vanuit het Koning Boudewijnstadion.

   

  Imke Courtois, die ook kwam meelopen, kijkt alvast uit naar de het evenement: "Ik heb nog nooit iets specifieks gedaan voor de "Warmste Week". Ik weet nog niet voor welk goed doel ik zou lopen. Ik zou wel eens vrijwilligerswerk willen doen, want dat heb ik nog nooit gedaan. Liefst iets met kindjes." Iets wat vanaf dit jaar kan.

   

  De ex-Red Flame had ook nog wat tips voor mensen die aan een Warmathon willen deelnemen: "Ik zou het tempo eerder laag houden als je het lang wil volhouden en vooral
  je eigen tempo lopen. Maar als je in groep loopt, is het heel moeilijk om je tempo aan te passen aan elkaar. "

   

  "Ik hoop dat diegene die bij ons vooraan loopt niet sneller loopt dan 12km/u want dat zou voor mij te snel zijn."

  Loop voor een goed doel naar keuze

  Inschrijven voor de Warmathon kan vanaf vandaag via de website van De Warmste Week. Je kan je niet enkel individueel inschrijven. Vanaf 10 personen kan je een groep vormen. Deelnemen kost 15 euro, en daarmee steun je een van de 2.033 deelnemende vzw's. Wil je het goede doel dat jij een warm hart toedraagt extra steunen, dan kan je dat bij je inschrijving aangeven.

   

  Het is al de vijfde keer dat sportievelingen zich tijdens De Warmste Week uitleven voor het goede doel. Tijdens De Warmste Week 2018 hebben meer dan 45.000 mensen deelgenomen aan een van de zes Warmathons.

  Waar en wanneer?

  • Woensdag 18 december: Kortrijk - Kasteelkaai - 12 tot 20 uur
  • Donderdag 19 december: Brussel - Koning Boudewijnstadion - 12 tot 20 uur
  • Vrijdag 20 december: Gent - Recreatiedomein Blaarmeersen - 12 tot 20 uur
  • Zaterdag 21 december: Antwerpen - Linkeroever - 10 tot 18 uur
  • Zondag 22 december: Leuven - Universitair Sportcentrum - 10 tot 18 uur
  • Maandag 23 december: Beringen​ - be-MINE - 12 tot 20 uur

   

  Elk parcours is ongeveer 2,5 km lang, en elke deelnemer loopt zo veel rondjes als hij wil.