"We zijn niet tevreden, maar tegen Napoli moet de borst vooruit"

  De Genk-spelers vanochtend op training.

  Genk krijgt woensdagavond Napoli over de vloer in speelronde 2 van de Champions League. Geen cadeau, maar wie weet kan de landskampioen tegen de Italianen de ommekeer op gang trekken. Technisch directeur De Condé hamert op geloof in eigen kunnen.

  Genk rijdt een hobbelig parcours. In de competitie loopt het niet zoals gewenst en in de Champions League werd Genk op de openingsdag getrakteerd op een 6-2-bolwassing in Salzburg. Het moét beter, morgen in eigen huis tegen Napoli.

   

  "Napoli is een fantastische tegenstander. Met ex-Genkenaar Koulibaly en Dries Mertens, geliefd bij iedereen, erbij geeft het nog iets extra's. Dit is een wedstrijd waar heel Genk, en ik denk zelfs heel België, naar uitkijkt", zegt Dimitri De Condé.

   

  "Wij hebben met Genk niet de leukste week achter de rug. Het bolt nog niet zoals het zou moeten, maar toch denk ik dat we klaar voor zijn voor dit duel."

   

  "We zullen boven onszelf moeten uitstijgen, maar ik zou niet zeggen dat Napoli te vroeg komt. Zeker in thuiswedstrijden willen we ons tonen. Je moet ook ambitieus zijn en dus een resultaat proberen te behalen."

   

  "Ik hoop onze jongens te zien schitteren, ook al weten we dat dit soort ploegen op een dubbel zo hoge snelheid speelt. Maar in voetbal kan alles en met het publiek achter de ploeg verwachten we dat onze jongens zich volledig geven."

   

  "Ik verwacht een reactie, zoals al een paar keer de voorbije weken. Als we gewonnen hadden op STVV hadden we een positieve boost gekregen. Dat eerste uur op Stayen zullen we moeten doortrekken naar de volle 90 minuten."

  "Met de borst vooruit"

  "We zijn niet tevreden met de resultaten, zowel in de competitie als de Champions League. Ook in Salzburg, weliswaar een zeer zware tegenstander die onderschat wordt in de buitenwereld, verwachtten we meer", stipt De Condé aan.


  "Waarom het niet loopt zoals gewenst? We moeten sterkhouders vervangen die vorig seizoen echt het verschil gemaakt hebben. Het was geen ideale voorbereiding met nieuwe jongens in de laatste week voor de start van de competitie. Als je dan niet meteen goeie resultaten boekt, begint ook het mentale aspect wat mee te spelen."


  "We moeten meer met de borst vooruit spelen, want we hebben een goed team. We moeten in onszelf geloven en van onze eigen sterkte uitgaan. Dat is een proces, dat is niet iets dat je van vandaag op morgen kunt veranderen."

   

  "Maar alles begint met mentaliteit. De mentaliteit van het eerste uur in Sint-Truiden willen we tegen Napoli ook zien en dan moeten we zelf geloven dat we het een ploeg als Napoli thuis moeilijk kunnen maken."

  Interview met Dimitri De Condé vanochtend in Genk: