"Op dit moment mag geen enkele speler van Anderlecht meedoen bij Club Brugge"

  Wouter Vandenhaute had het in De Tribune over Anderlecht.

  Wouter Vandenhaute leek in 2017 Anderlecht over te nemen, maar met de finish in zicht werd de ondernemer geklopt door Marc Coucke. In De Tribune op Radio 1 hield Vandenhaute "zijn" Anderlecht tegen het licht.  "Eén ding moet gebeuren: rustig werken, eigen keuzes maken en zich niet laten opjagen door de pers."

  "Ik heb enkele dagen na de overname van Coucke de knop al omgedraaid"

  Wouter Vandenhaute was destijds in een partnership kandidaat-overnemer van Anderlecht. Voor het eerst sinds de verkoop van RSCA in december 2017 praat hij openlijk over zijn favoriete club. "Waarom ik al die tijd niets gezegd heb? Omdat ik er weinig behoefte aan had", vertelde Vandenhaute maandagavond in De Tribune.

   

  "De beslissing over de verkoop viel woensdagochtend en ik was net als iederen verbaasd dat in de laatste rechte lijn Marc Coucke kandidaat bleek en won. Vrijdagavond was er Anderlecht-Eupen en ik heb toen gezegd: ik ga naar het stadion en ga in de tribune proberen te genieten. Daar heb ik mijn knop omgedraaid en ik heb daar nog geen seconde spijt van."

   

  Vandenhaute volgde zondagnamiddag Anderlecht-Waasland Beveren in het stadion. "Het was gewoon niet leuk. Je wil graag goed voetbal zien en dat is er al een tijdje niet meer te zien."

   

  "Tijdens de eerste wedstrijden zag je de bedoelingen en het systeem van Vincent Kompany, maar het enthousiasme is nu helemaal weg. Dat is gewoon jammer. Anderlecht hoort niet op de 13e plaats te staan. Anderlecht moet meestrijden voor de titel. Het is voor niemand leuk."

  "Anderlecht moet hetzelfde doen als Club Brugge"

  Terwijl Anderlecht krasselt, draait Club Brugge op volle toeren. "Op dit moment is er geen enkele speler van Anderlecht die mag meespelen bij Club Brugge. Club was zaterdag in Mechelen gewoon een machine. Op elke plek staat een speler die beter is dan de speler van Anderlecht op die positie."

   

  "Club is gerodeerd, maar vergeet niet dat ook Club moeilijke periodes heeft gekend. Zij zijn toen begonnen met bouwen. Wat je nu ziet, is het resultaat van het werk van enkele jaren geleden. Ze zitten nu in de winning mood, maar ze hebben er jaren aan gewerkt. Anderlecht moet hetzelfde doen als Club: de mouwen opstropen, werken met een consequente visie en dan geduld hebben."

   

  "Ze zijn opgejaagd wild door de pers. Het was ook te voorspellen: de pers heeft Vincent Kompany meteen de hoogte in geschreven. Ik vond dat vreemd. Ik heb heel veel respect voor Kompany. Maar: én beginnend trainer zijn, én speler-trainer zijn, én geblesseerd zijn - we wisten dat dat zou komen, én nog dromen van de nationale ploeg en het EK: dat is heel veel voor één man."

   

  "De eerste weken is hij helemaal de lucht in geschreven en nu brokkelt het af. Of ik het zelf niet gedaan zou hebben? Daar kan ik me niet over uitspreken. Ik zit niet in de club en ik weet niet wat de beweegredenen en afspraken zijn. Maar één ding moet gebeuren: rustig werken, eigen keuzes maken en zich niet laten opjagen door de pers."

   

  "We zijn op het punt aanbeland waarbij de pers zegt wat Anderlecht moet doen. Dat moeten ze zelf beslissen en ze moeten in hun project blijven geloven. Het kan alleen maar beter gaan."

  We zijn op het punt aanbeland waarbij de pers zegt wat Anderlecht moet doen. Dat moeten ze zelf beslissen en ze moeten in hun project blijven geloven. Het kan alleen maar beter gaan.

  Wouter Vandenhaute

  Flanders Classics en Let's Play

  Wouter Vandenhaute is de sterke man van Flanders Classics, maar is ook nog in het voetbal actief. Met Peter Smeets en Bob Claes heeft hij in mei vorig jaar Let's Play opgericht, een bedrijf dat topsporters coacht en begeleidt.

   

  "Ik werd 2 jaar geleden aangesproken door spelersbegeleider Peter Smeets, die ik al had leren kennen via De School van Lukaku. Hij was de hele voetbalwereld beu en wilde het op zijn manier doen. Hij vroeg aan mij of ik geen zin had om dat met hem te doen, maar dat was net in volle overnameperiode van Anderlecht."

   

  "Ik wou Anderlecht kopen en de eerste op mijn lijst die ik weer naar Anderlecht wilde halen, was hij. Peter zei: je moet me beloven dat we samen een bedrijf beginnen als Anderlecht niet doorgaat. Het zal het lot zijn: een half jaar later zijn we begonnen. We begeleiden onder meer Tielemans, Raman, Odjidja en Faes."

  Download de podcast van De Tribune