Waarom Club Brugge een kans maakt tegen Real Madrid

  Eden Hazard

  Stef Wijnants: "Club Brugge wordt niet de speelbal van Eden Hazard."

  Real Madrid draait nog niet op volle toeren. Is dit het moment voor Club Brugge om iets te rapen bij de Spaanse grootmacht? Stef Wijnants ziet kansen in de Champions League.

  Laag blok? Inzetten op Tau en Diatta

  In eigen huis had Club Brugge een grote kans gemaakt tegen Real Madrid. In het Bernabeu-stadion met meer dan 50.000 supporters wordt dat een ander verhaal. Toch kan er iets uit de bus vallen voor de Belgische vicekampioen.

   

  De grote vraag is hoe Real gaat voetballen. Na de 3-0-nederlaag in de Champions League bij PSG speelt Real een stuk lager. Zinédine Zidane laat zijn team een blok vormen en dat levert succes op in de Spaanse competitie. Real staat er zowaar op kop.

   

  Ik ga ervanuit dat ze dat in eigen huis tegen Club Brugge niet gaan doen. Als Real dat toch doet, krijgt de tegenstander de bal. Dan moet blauw-zwart vol inzetten op de aalvlugge Tau of Diatta.

   

  Wel opletten dat Club niet in de val trapt, want Real kan ook snel omschakelen met Hazard. Als die plots ruimte krijgt, zijn Mata en Ricca gezien op de flanken. En in de spits houdt Benzema aanwinst Jovic uit de ploeg. De Fransman dwingt al 10 jaar lang kansen af in elke match, aan hem hoef je niet twijfelen.

  Hans Vanaken en Krépin Diatta

  Loopt Krépin Diatta Real eraf op zijn flank?

  Hoog spel? Duik tussen de linies

  Maar ik vermoed dat Real vanavond weer hoger gaat spelen. Zeker nu Luka Modric weer fit is. Zaterdag is hij ingevallen in de stadsderby tegen Atletico en dat gaf het team een boost. Plots liep het wat vlotter.


  Ook dan krijgt Club Brugge kansen. Want als Real balbezit heeft, gaat de zee te vaak open tussen de linies. Daar kan Club Brugge gebruik van maken met hun snelle aanvallers.

  Luka Modric

  Een fitte Luka Modric geeft Real Madrid een boost.

  Backs niet in vorm: profiteer met Tau

  Bij Real is het vertrouwen zoek. Zo krijgen we misschien een clash op het middenveld tussen Casemiro, Kroos en Modric enerzijds en Rits, Vormer en Vanaken anderzijds. Als zij ruimte krijgen om te voetballen, is dat best mogelijk.

   

  De Madrileense derby zaterdag was een snertmatch, maar 0-0 op het terrein van Atletico is wel een goed resultaat. Veel teams zouden er tekenen voor een punt, tegen Club Brugge moet het wel meer zijn. Thuis verwachten de fans dominant en koninklijk voetbal.

   

  Zwak punt bij Real is dat de backs niet in vorm zijn. Marcelo ligt in de lappenmand en Carvajal haalt zijn niveau niet. Zaterdag stond Nacho op de linksachter. Als hij dat straks opnieuw doet, maakt Tau een kans op zijn flank.

  Percy Tau

  Zet Tau Nacho voor schut?

  Club wordt niet de speelbal van Hazard

  En Eden Hazard? Die gaat niet neerkijken op Club Brugge, zeker niet gezien zijn vormpeil. Hij voelt ook dat hij nog niet beslissend is.

   

  Misschien maakt Hazard vanavond de klik. Dat weet je nooit met hem, maar Club Brugge wordt zeker nog niet de speelbal voor Hazard.

  Stef Wijnants

  Hier volgt u de match vanavond live: