Vanaken: "Genieten tegen Real, maar zullen boven onszelf moeten uitstijgen"

  Hans Vanaken sprak met Sporza voor vertrek naar Madrid.

  Hans Vanaken sprak met Sporza voor vertrek naar Madrid.

  Morgenavond staat Club Brugge in de Champions League voor een droomaffiche tegen het Real Madrid van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Club wervelt momenteel door de eigen competitie en trekt dus met vertrouwen naar Madrid. "We moeten ons eigen spel proberen spelen", blikt Hans Vanaken vooruit.

  "Mooi moment om te zien waar we staan in Europa"

  Morgenavond om 18u55 is het zover: Real Madrid versus Club Brugge. Een prachtig CL-duel voor de Bruggelingen. Club zit alvast in de goede flow. Afgelopen weekend ging KV Mechelen nog met zware cijfers voor de bijl.

   

  "Tegen KV Mechelen hebben we vertrouwen getankt en met dat vertrouwen moeten we naar Real gaan", vindt Hans Vanaken. "Ik ben benieuwd wat we tegen zo'n grote ploeg kunnen doen. Deze match is een mooi moment om te zien hoever we staan in Europa."

   

  "De tegenstander is van heel hoog niveau, maar we moeten toch proberen ons eigen spel te spelen om een resultaat te halen. We zullen meer moeten verdedigen dan in de eigen competitie. Maar we moeten niet 90 minuten lang in onze eigen 16 gaan staan in de hoop geen tegendoelpunten te krijgen. Zelf ook aanvallen is de boodschap. Dat zal ons meer ademruimte geven."

  Benieuwd wat we tegen zo'n grote ploeg kunnen doen. We moeten niet alleen verdedigen.

  Hans Vanaken

  "Moeten 120% klaar zijn"

  Club Brugge speelde in de Champions League in het verleden al eens tegen toppers als Atletico Madrid en Dortmund.  Een confrontatie met Real Madrid, 13-voudig winnaar van de Europacup I/Champions League, is voor Hans Vanaken toch nog van een ander kaliber.


  "Zij behoren echt tot de absolute wereldtop. De spelers bij Real hebben allemaal heel veel kwaliteiten. We zullen hen goed moeten analyseren om te kijken waar we ze misschien toch pijn kunnen doen."


  "Ik hoor zeggen dat het bij Real iets minder gaat, maar ze staan wel bovenaan in La Liga. Het wordt zaak om niet 100%, maar 120% klaar te zijn. Iedereen zal boven zichzelf moeten uitstijgen om daar iets te halen."

  Heeft Vanaken eigenlijk een favoriete ploeg in Spanje? "Niet echt, maar Barcelona en Real Madrid steken er natuurlijk bovenuit. Dat zijn 2 ploegen waar je als kind altijd naar hebt opgekeken, dus het wordt heel mooi om in Madrid te gaan genieten."

  Real Madrid is een ploeg waar je als kind naar opkijkt, dus dat wordt genieten.

  Hans Vanaken

  Het gesprek met Vanaken op de luchthaven van Oostende: