Wegwereldkampioene Van Vleuten duikt op 13 oktober het veld in

  Annemiek Van Vleuten op het podium in de regenboogtrui.

  Annemiek Van Vleuten werd zaterdag wereldkampioene op de weg.

  Sanne Cant en co krijgen er op 13 oktober in de Superprestigecross in Gieten een opvallende concurrente bij. Kersvers wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten (36) zal er voor eigen volk aan de start staan.

  Een opvallende naam is toegevoegd aan de deelnemerslijst van de Superprestigecross in Gieten. De Nederlandse Annemiek van Vleuten zal er op 13 oktober het veld induiken. Van Vleuten kroonde zich afgelopen weekend nog tot wereldkampioene op de weg na een indrukwekkende solo van meer dan 100 kilometer

   

  Van Vleuten bevestigde het nieuws op Twitter met de boodschap: "Neem dit vooral niet te serieus, maar ik sta inderdaad aan de start in Gieten. Gewoon omdat ik crossen leuk vind."

   

  Zelf lijkt ze dus niet al te veel te verwachten van haar uitstapje naar het veldrijden, maar wij kijken alvast nog een beetje extra uit naar de cross in Gieten. 

  Het is niet de eerste keer dat Van Vleuten op een crossfiets te bewonderen zal zijn. De afgelopen jaren pikte ze al vaker een veldrit mee. En Van Vleuten is een echte allrounder, want ook op de mountainbike was ze in het verleden actief.

  De tweet van Van Vleuten: