Truiense burgemeester: "Ref besliste om STVV-Genk niet te laten voortspelen"

  Veel politie voor het vak van KRC Genk.

  Veel politie voor het vak van KRC Genk.

  De Truiense burgemeester Veerle Heeren en korpschef Steve Provost hebben na de incidenten tijdens STVV-Genk een persbericht de wereld ingestuurd. Daarin benadrukken ze dat ze alles gedaan hebben wat ze konden om problemen te voorkomen en dat het de scheids was die uiteindelijk een einde maakte aan het duel.

  De derby tussen STVV en KRC Genk van zaterdagavond was opnieuw een zeer beladen en bewogen strijd. Op het veld sprong de score van 0-3 naar 3-3 en in de tribunes ging dat gepaard met heel wat onnodig geweld, aan beide kanten.

   

  Toen een aantal hooligans van KRC Genk de kwaliteit van het plexi-hok begon te testen en er ook al een supporter van Genk het veld was opgelopen, vond scheidsrechter Lawrence Visser het welletjes en besliste hij de match af te fluiten.

   

  In een communiqué dat de burgemeester en korpschef van Sint-Truiden naar buiten brengen, luidt het dat de stad en politie er alles aan gedaan hebben om problemen te voorkomen. De beleidsvoerders benadrukken ook dat het scheidsrechter Visser was die de knoop doorhakte om de match niet te laten uitspelen.

  De mededeling van de burgemeester en politie

  "De veiligheidsdiensten en de clubs hebben de wedstrijd tussen STVV en KRC Genk grondig voorbereid. De nodige maatregelen werden genomen, zodat de supporters de wedstrijd in alle veiligheid konden bijwonen."

   

  "Tijdens de wedstrijd deden er zich echter ernstige incidenten voor in het stadion. Nadat voorwerpen op het veld gegooid werden door STVV-supporters besliste de wedstrijdleiding om de wedstrijd tijdelijk te staken. Hierbij is overleg geweest tussen de "match delegate" van de KBVB, de veiligheidscel en de scheidsrechter. Nadat extra maatregelen waren genomen werd de wedstrijd hervat."

   

  "Bij het volgende incident, waarbij de Genk-supporters het veld probeerden te bestormen, werd door de politie snel ingegrepen om de veiligheid te verzekeren.

  De scheidsrechter besliste hierna om de wedstrijd af te fluiten. Wij willen benadrukken dat er bij dit incident geen nieuw overleg geweest is met de veiligheidsdiensten en dat deze beslissing door de wedstrijdleiding werd genomen."

   

  "Wij betreuren dat deze derby ontsierd werd door onregelmatigheden, terwijl voetbal
   eigenlijk een feest moet zijn. De aanstokers van de incidenten zullen aan de hand van de camerabeelden geïdentificeerd worden en de nodige processen-verbaal zullen worden opgesteld. Wij rekenen er echter ook op dat zowel de bond als de beide clubs hun verantwoordelijkheid nemen om het gedrag van hun supporters streng te veroordelen."