Praet groeit bij Leicester: "Ik wist dat deze club heel goed zou zijn"

  Dennis Praet staat met Leicester op de 3e plaats in de Premier League.

  Het gaat Dennis Praet (25) voor de wind in Engeland. De ex-Gouden Schoen realiseerde op Deadline Day een transfer van Sampdoria naar Leicester, na 7 speeldagen 3e in de Premier League. "We zijn enthousiast en brengen goed voetbal. Europees voetbal is ons doel en dat zou voor Leicester al een hele mooie stap zijn."

  "Zo'n tackle had ik nog niet meegemaakt"

  Dennis Praet leerde zondagavond het Engelse voetbal nog wat beter kennen. De Rode Duivel kwam met de schrik vrij na een horrortackle in de match tegen Newcastle. "Het gaat goed met me voor de tackle die ik heb moeten incasseren", zegt Praet aan onze redactie.

   

  "Ik heb veel geluk gehad. Het had veel erger kunnen zijn. Of dit mijn "welkom in Engeland" was? Ik had al snel gemerkt dat scheidsrechters hier minder snel fluiten bij lichtere overtredingen. In Italië fluiten ze dan toch iets makkelijker. Maar zo'n tackle had ik dus nog niet meegemaakt."

   

  Praet stond tegen Newcastle voor de 3e keer dit seizoen (in alle competities) in de basis. "Ik ben tevreden. Leicester is een hele goeie ploeg en dat zijn we aan het tonen. We staan op de 3e plaats en we hebben een heel sterk middenveld. Dat wist ik voor ik naar hier kwam, maar dat is een uitdaging."

   

  "Ik ben blij dat ik mezelf al heb kunnen tonen tijdens de momenten die ik heb gekregen. Ik ben positief over mijn start en over het seizoensbegin van onze ploeg. Ik wist dat ik niet meteen vast in de basis zou staan, maar stap per stap meer minuten krijgen is mijn doel."

  "Trainingen in Engeland zijn veel intenser"

  Waarom heeft Dennis Praet Italië ingeruild voor Engeland? "Ik stond open voor een stap hogerop. Ik wist ook dat Leicester heel goed zou zijn. Ik had voor het seizoen een oefenmatch van Leicester tegen Atalanta gezien en ik was verrast hoe sterk Leicester als ploeg was. Dat heeft me overtuigd en ik had altijd al gezegd dat ik eens in de Premier League wilde spelen."

   

  "Of ik Italië mis? Ik heb er nog niet superveel aan gedacht. Alles verloopt hier positief. Dat hoofdstuk is afgesloten en nu is het op naar het volgende. Ik heb nog altijd een heel nauwe band met Sampdoria, want het waren 3 mooie jaren. De club ligt me na aan het hart en dat zal ik niet vergeten, maar mijn focus ligt hier."

   

  De switch van Italië naar Engeland betekent een verschil op persoonlijk en sportief vlak. Toch, Dennis Praet? "De stad Leicester heeft me wel verrast. Het is een gezellige stad en waar ik woon heb je de echte countryside. Als je de stad verlaat, heb je veel groene ruimtes. Je kunt het niet vergelijken met Italië, waar ik altijd de zon en zee had. Hier is er iets meer regen, maar de stad en de omgeving hebben me positief verrast."

   

  En wat met de stijl in de competities? "De trainingen in Engeland zijn veel intenser. Soms ook wat korter, maar vooral op en af. In Italië werd er veel meer tactisch gewerkt. Ik merk de intensiteit ook tijdens de wedstrijden. Ik viel op Chelsea voor het eerst in en dat was voortdurend op en af. Er wordt in Engeland ook meer open gevoetbald, iets meer op het gevoel. Het is open en aantrekkelijk."

  Ik had voor het seizoen een oefenmatch van Leicester tegen Atalanta gezien en ik was verrast hoe sterk Leicester als ploeg was. Dat heeft me overtuigd en ik had altijd al gezegd dat ik eens in de Premier League wilde spelen.

  Dennis Praet

  "Ik ben gegroeid in de positie als nummer 8"

  Dennis Praet voelt zich thuis in Engeland en is al lang niet meer de Dennis Praet van bij Anderlecht. "In Italië heb ik 3 jaar als centrale middenvelder gespeeld, niet meer echt als nummer 10. Lichamelijk ben ik daar sterker geworden en ik ben gegroeid in de positie als nummer 8."

   

  "Die positie, met loopvermogen en verdedigende capaciteiten, ligt me wel. Ik ben aanvallend creatief en ik kan ook defensief mijn streng trekken. Ik kom graag veel aan de bal en stuur graag mee het spel. Ik denk dat ik daar in veranderd ben en meer een 8 ben geworden."

   

  Na 7 speeldagen staat Leicester op de 3e plaats. Wat zegt dat over de ambities? "We proberen Europees voetbal af te dwingen. Daar streven we naar. Het gaat nu heel goed, maar er staan ploegen achter ons die zullen terugkeren en die dat ook moeten doen, zoals Tottenham en Arsenal."

   

  "We zijn enthousiast en brengen goed voetbal. Europees voetbal is ons doel en dat zou voor Leicester al een hele mooie stap zijn."