5 podcasttips van Maarten Vangramberen: "Interne keuken is geknipt voor een halve marathon"

  Maarten Vangramberen

  Fietsen of lopen doet Maarten Vangramberen met een podcast in de oren.

  Onze reporter en presentator Maarten Vangramberen is een fervent podcastgebruiker. Op zijn telefoon staan wel 30 verschillende programma's waar hij naar luistert. Op deze internationale podcastdag pikt hij er 5 uit voor u.

  De tribune (Sporza): "Hier zat ik op te wachten"

  Maarten Vangramberen: "We beginnen met eentje uit eigen huis: De tribune. Het is een programma waar ik al erg lang op zat te wachten."

   

  "Twee interessante gasten uit de sportwereld of uit de sportjournalistiek laten de waan van de dag even links liggen en kijken ook eens over het muurtje. Altijd interessant om de mening of de kennis van een voetbalreporter over wielrennen of tennis te horen."

   

  "Zelf hoop ik ook een keer in de studio te zitten. Dan gaan we het over atletiek, koers en veel meer hebben", belooft onze reporter.

  De tribune.

  Interne keuken (Radio 1): "Voor halve marathon op maandag"

  Maarten Vangramberen: "Ik luister vaak tijdens het sporten naar podcasts. Bewegen en je informeren vind ik een prachtcombinatie."

   

  "Elke maandag probeer ik een halve marathon te lopen en daar is Interne keuken van Radio 1 geknipt voor. 1 uur en 45 minuten vind ik ideaal voor die 21 kilometer."

   

  "In het praatprogramma staat telkens een boek, meestal non-fictie, centraal. Gasten komen dan discussiëren over de inhoud en de thema's. Presentatoren Koen Fillet en Sven Speybrouck zijn twee radiodieren die altijd prikkelen met hun vragen."

   

  >> Luister hier naar Interne keuken

  Sven Speybrouck en Koen Fillet.

  De Bourgondiërs (Klara): "Veel spannender dan in het middelbaar"

  Maarten Vangramberen: "Bart Van Loo kan ontzettend goed en bevlogen vertellen. Hij maakt geschiedenis veel spannender dan in het middelbaar."

   

  "Van Loo doet dat met een leuk, warm en licht Kempens accent en met de juiste klanken. Als ridders vechten, dan hoor je ze vechten. Als Romeinen wijn slurpen, dan hoor je ze ook slurpen. Of als politici kibbelen, dan hoor je ze kibbelen."

   

  "Vorige zomer hebben we een roadtrip door het westen van Canada gemaakt. In de auto hebben we vaak geluisterd naar De Bourgondiërs. Iedereen keek uit naar die lange afstanden met de podcast door de autospeakers."

   

  >> Luister hier naar De Bourgondiërs

  The science of sport podcast: "Voor sportfreaks zoals ik"

  Maarten Vangramberen: "Een fascinerende podcast. Ross Tucker is een sportprofessor uit Zuid-Afrika. Samen met zijn kompaan David Esptein bekijkt hij de wetenschappelijke kant van de sportwereld."

   

  "De laatste aflevering die ik beluisterd heb, ging over het WK atletiek in Qatar. Daarin leggen Tucker en Epstein uit wat sporten in de hitte doet met je lichaam en ze vragen zich af of atletiek nog een populaire sport is."

   

  "Ik geef toe, het is een podcast voor sportfreaks zoals ik. Entertainment serveren ze niet. Als ik even de weg kwijt ben tijdens het lopen - letterlijk dan - moet ik even terugspoelen om weer mee te zijn."

   

  >> Luister hier naar The science of sport podcast

  Sporting witness (BBC): "Belga Sport in podcastvorm"

  Maarten Vangramberen: "Sporting witness is een korte podcast. Vaak luister ik naar 4 of 5 afleveringen na mekaar."

   

  "In 8 of 9 minuten krijg je een stukje sportgeschiedenis voorgeschoteld. Dat kan over de hand van God van Maradona gaan, over de bokswedstrijd The Rumble in the Jungle of over het Jamaicaanse bobsleeteam. Ook cricket komt wel eens aan bod, maar die download ik niet", lacht onze collega.

   

  "Je gaat terug in de tijd met een hoofdrolspeler of iemand die een markante bijrol gespeeld heeft. Op die manier beleef je het moment opnieuw of voor het eerst. Het lijkt wat op Belga Sport, maar dan in een korte podcastvorm."

   

  >> Luister hier naar Sporting witness