VIDEO: Fellaini straalt, Antwerp speelt doelpunten kwijt en Cercle-speler gooit maag leeg

  Marouane Fellaini

  Marouane Fellaini komt de Waalse derby op gang trappen.

  Speeldag 9 in onze voetbalcompetitie is achter de rug. Naast het vield vielen vooral de misnoegde supporters op. Wat er zich op het veld afspeelde, kunt u hieronder bekijken in een selectie van opvallende beelden uit de Jupiler Pro League.

  Zo ontvang je een clubicoon

  Speciaal voor de Waalse derby draaft Marouane Fellaini nog eens op in Luik. Het Belgische breekijzer heeft even pauze in de Chinese competitie en komt de aftrap geven in Standard - Charleroi (1-1). Met een brede glimlach stapt hij het terrein op, het publiek scandeert zijn naam.

  Zo controleer je een bal

  Waasland-Beveren vecht tegen de degradatie en heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Ook niet in Anderlecht (0-0) waar Tuur Dierckx wel toont hoe je een bal uit de lucht haalt.

  Zo geef je een vrije trap niet

  Nog bij Waasland-Beveren gaat de jonge middenvelder Denzel Jubitana slordig om met een vrije trap. Resultaat: Anderlecht gaat met de bal aan de haal.

  Zo speel je doelpunten kwijt

  Tot twee keer toe maakt Antwerp de 1-2 in Oostende, tot twee keer toe gaat het feest niet door. Eerst duwt Mbokani zijn tegenstander het gras in, daarna volgt Rodrigues zijn voorbeeld. Het blijft 1-1.

  Zo kan je weer voort

  De Ivoriaanse verdediger Dabila komt met maagproblemen uit de kleedkamer in Eupen - Cercle Brugge. Hij gooit er alles uit en kan weer voort. Cercle geeft in de 2e helft wel een voorsprong uit handen en verliest met 1-2.