Hazard is 100% fit: "Als Belg belangrijk om te winnen van Club Brugge"

Eden Hazard op de persbabbel voor Real Madrid-Club Brugge.

De sterren van Real Madrid ontvangen morgen met Club Brugge een Belgische tegenstander in de Champions League. En dus mocht Real-Belg Eden Hazard opdraven op de persbabbel om vooruit te blikken: "We zijn verplicht te winnen tegen Club Brugge. Ik ben zelf volledig in orde."

"Als we alles geven, winnen we"

Thibaut Courtois en Eden Hazard gingen met Real Madrid roemloos onderuit tegen PSG in hun eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Daarom mogen de Madrilenen morgenavond tegen Club Brugge geen nieuwe steek laten vallen. Voor Eden Hazard wordt het zijn eerste CL-match in het legendarische Santiago Bernabeu-stadion. 

 

"Bij mijn Champions League-debuut in Bernabeu stel ik me veel doelpunten en een grootse overwinning voor", droomt Hazard luidop. "Het zal niet makkelijk worden, maar na het verlies in PSG zijn we verplicht om te winnen. Nog niet alles is perfect in de ploeg, maar we staan intussen wel aan de leiding in La Liga."

 

Voor de tegenstanders uit Brugge had de kapitein van de Rode Duivels lovende woorden. "Club Brugge is een grote ploeg. Ze staan eerste in hun competitie en leveren goed werk. Ze hebben kwaliteitsvolle spelers en kunnen zelfs iemand als Simon Mignolet aantrekken. Voor mij is het als Belg belangrijk om de match tegen Club te winnen. Ik heb met sommige jongens ook samengespeeld."

 

"Ze gaan proberen te winnen, maar wij moeten aan onszelf denken. We moeten niet denken dat het een makkelijke match wordt, omdat het tegen een Belgische ploeg is. Als we alles geven, dan winnen we. Maar dat moeten we wel tonen."

Bij mijn Champions League-debuut in Bernabeu stel ik me veel doelpunten en een grootse overwinning voor.

Eden Hazard

"Werk hard om grootse dingen te tonen"

Hazard kon in zijn eerste matchen voor Real - na een maand blessureleed - nog geen potten breken. Daardoor kreeg hij geregeld al wat kritiek over zich heen.

 

"Ik weet dat de mensen veel verwachten van mij. Dat is logisch. Ik verwacht ook veel van mezelf. Ik kan beter doen, maar ik voel me op dit moment oprecht goed. Ik ben 100 procent fit en hoop dat in de volgende wedstrijden te laten zien. Ik werk dag in dag uit heel hard om dit jaar grootse dingen te laten zien. Ik wil ervoor zorgen dat de fans trots op mij zijn."

 

"De mensen hebben gezien hoe ik het deed bij Rijsel, Chelsea en de Rode Duivels. Ze verwachten dat ik 3 goals per match maak, maar ze moeten een beetje geduld hebben. Als ik eenmaal begin met scoren, zal het makkelijker gaan. Ik heb alleen een goede wedstrijd, een doelpunt of een assist nodig om vertrokken te zijn. Dat heeft met vertrouwen te maken, maar ik twijfel niet aan mijn capaciteiten."

Ik wil ervoor zorgen dat de fans trots op mij zijn.

Eden Hazard

Ook Real-trainer Zinédine Zidane had het op het persmoment even over het vormpeil van Eden Hazard. "Hij weet dat we meer van hem willen zien, maar we moeten rustig blijven. Ik maak me totaal geen zorgen over hem. Hij gaat het hier helemaal maken, maar we moeten nog even geduldig zijn."